Dekan Nina Waaler møtte opp på studentenes allmøte på helsefag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Allmøte på helsefag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Allmøte på helsefag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Allmøte på helsefag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Nina Waaler i samtale med nyvalg leder av Studentparlamentet, Tord Øverland. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Allmøte på helsefag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Allmøte på helsefag. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Under 100 studenter møtte på allmøtene

De siste to ukene har alle fakultetene avholdt allmøter, for å velge studentrepresentanter til råd og utvalg. Flere fakulteter sliter med å få nok studenter i alle verv.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tilsammen møtte kun 59 av 16.000 studenter opp på valgallmøtene på fakultetene på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).

De siste ukene er det arrangert allmøter på de fire fakultetene på høgskolen. På allmøtene skal det velges blant annet leder og nestleder til studentenes fakultetsråd (SFR), en mannlig og en kvinnelig representant til fakultetsstyret, representanter til studieutvalget, tilsetningsutvalget, FoU-utvalget og flere andre utvalg avhengig av fakultet.

De fleste av disse vervene er betalt per time, men leder og nestleder i studentenes fakultetsråd er prosentvise stillinger.   

Allmøtene er lite kjent

På allmøtet til Fakultet for helsefag (HF) var det i alt 14 av 5000 stemmeberettigede studenter som møtte, pluss noen gjester. Dekan Nina Waaler var også til stede, for å hilse studentene. Under hennes hilsen oppsto det en diskusjon mellom henne og studentene om hva som var årsaken til at det ikke var flere tilstede på allmøtet, eller flere som ønsker å stille til vervene på fakultetene.  

Hver enkelt lærer, hvert enkelt institutt og hver enkelt student har ansvaret for å fortelle om student-demokratiet, og at det er viktig.

Ane Mjøen

— Studentene vet jo at utvalgene finnes? Det er vel ikke der skoen trykker, spør dekan Nina Waaler. 

— Njææeioo, kommer det nølende fra studentene etter en liten stund. 

Det var flere mulig løsninger studentene så for seg når det kom til rekruttering til råd og utvalg. 

— Hver enkelt lærer, hvert enkelt institutt og hver enkelt student har ansvaret for å fortelle om et studentdemokrati, og at det er viktig, sier en av de som har møtt opp, Ane Mjøen. 

Tidligere nestleder, Benedicte Edel Fearnly-Landmark, tok over som leder for studentenes fakultetsråd på HF, etter tidligere leder Jakob Loe.  

LUI sliter mest 

Det er Fakultet for lærerutdanningen og internasjonale studier (LUI) som har slitt mest med rekruttering, og med å fylle alle vervene. På deres allmøte hadde de rekruttering oppe som egen eventueltsak. 

I referatet kan man lese at de blant annet ser for seg at å gå rundt i klassene, lage en video som skal postes på nettet eller spilles av på Samfunnet Bislet. I tillegg til dette trekker referatet fram manglende informasjon og kjedelig informasjon som grunner til manglende engasjement. 

De var i alt 19 stemmeberettigede på sitt møte, og foreløpig har de ikke klart å fylle følgende verv: 

  • En fast, kvinnelig representant til fakultetsstyret, mannlig og kvinnelig vara
  • En fast kvinnelig representant til studieutvalget, mannlig og kvinnelig vara
  • En mannlig fast representant til utvalget for studentsaker, mannlig og kvinnelig vara
  • En mannlig og en kvinnelig representant til IKT-utvalget, mannlig og kvinnelig vara 
  • En mannlig fast representant til FoU-utvalget, mannlig og kvinnelig vara

Ifølge nylig avgått leder for Studentenes fakultetsråd på LUI, Isabel Byrkjeflot Nærø, skal de avholde møte i studentenes fakultetsråd 5. juni for å forsøke å fylle de tomme vervene. 

Tettere samarbeid er viktig

Også Fakultetet for teknologi, kunst og design (TKD) og Fakultet for samfunnsfag (SAM)  slet med å få fylt alle vervene. TKD fikk fylt alle de faste plassene, men mangler fremdeles noen varaer. 

På allmøtet til Fakultet for samfunnsfag (SAM) holdt tidligere nestleder, nå nyvalgt leder for studentenes fakultetsråd på SAM, Christoffer Alsvik, en lengre innledning hvor han forklarte hva de ulike rollene gikk ut på, før allmøtet gikk til valg. Dette ble gjort i et håp om at mer kunnskap om hva vervene innebar, også ville føre til at flere studenter ønsket å stille.

I sin presentasjon av sitt kandidatur sa Alsvik blant annet: 

— Linjeforeninger er et godt rekrutteringsgrunnlag for  få flere til å bli aktive på SAM. Pluss at vi neste år bør henge opp endre flere plakater. 

— Det vi også trenger å jobbe med er tettere kontakt mellom studentrådene på fakultetet, sier Alsvik. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS