direkte fra 16.00

Debatt om utdanning på arbeidslivets premisser

Hvordan kan universiteter og høgskoler tilby utdanninger som svarer bedre til arbeidslivets behov, spør Høgskulen på Vestlandet på Arendalsuka onsdag ettermiddag.

Høgskulen på Vestlandet debattterer arbeidslivsrelevans på stordekket på Statsraad Lehmkuhl onsdag ettermiddag.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Arendal (Khrono): Stortinget har gitt klare føringer for hvordan universiteter og høgskoler skal tilby utdanninger som er mer relevante for arbeidslivet.

I arbeidslivsrelevansmeldingen Utdanning for omstilling - økt arbeidslivsrelevans i høyere utdanning er noen av tiltakene praksis i flere studier, flere delte stillinger mellom utdanningsinstitusjoner og arbeidslivet og mer aktive læringsformer som minner om arbeidslivet.

Derimot er det ikke avklart om universiteter og høgskoler skal få ekstra poenger i finansieringssystemet for arbeidslivsrelevans, slik flertallet i Stortinget har bedt om.

Stor omlegging venter

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Høgskulen på Vestlandet (HVL) spør hva som skal til for å realisere en så ambisiøs omlegging av høyere utdanning som det legges opp til i meldingen og hva som kan bli konsekvensene.

Det skjer under arrangementet «Utdanning på arbeidslivets premisser - hvem tar regningen?» i Arendal onsdag ettermiddag.

Når universiteter og høgskoler må tilby utdanninger som svarer bedre til behovene i arbeidslivet, kan det bety store omdisponeringer, uten at det er klart hvordan det vil påvirke økonomi, utdanningskvalitet eller institusjonenes posisjon som uavhengige kunnskapsformidlere, heter det i HVLs omtale av debatten.

Siri Lill Mannes skal lede debatten, der Nina Sandberg (Ap) fra Stortingets utdanningskomiteen deltar sammen med Mathilde Tybring-Gjedde (H) fra samme komité. Dessuten deltar rektor Gunnar Yttri ved HVL, Geir Bjørkeli, CEO i Corvus Energy og Anne Kjersti Fahlvik, områdedirektør i Forskningsrådet.

Debatten kan du følger her direkte fra klokken 16.00:

Powered by Labrador CMS