Ytringsfrihet og dannelse ved HiOA

Utdanner høgskolen studenter som våger å bruke ytringsfriheten i sitt arbeid som journalister eller i barnevernet? Og hvordan står det til med ytringsfriheten på HiOA?

Publisert Oppdatert

Rektoratet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) vil diskutere demokratisk dannelse med sine tilsatte og studenter. Debatten ble sendt direkte av medieseksjonen på HiOA. Blant innlederne var professor Eivind Engebretsen, professor Elisabeth Eide, prodekan Per Arne Olsen, studentrepresentantene Eirik Solberg og Eline Stølan og Khronos egen redaktør, Tove Lie.

Stor oppmerksomhet

Dannelse har fått stor oppmerksomhet i høyere utdanning, blant annet på grunn av utredningen «Dannelsesutvalget – om dannelsesperspektiver i høyere utdanning» fra 2009.

Høgskolen ønsker å belyse ulike sider ved dannelsesbegrepet ved flere seminarer denne våren, og Fakultet for samfunnsfag vil bidra med å belyse noen sider knyttet til demokratisk dannelse.

Høgskolens ledelse stiller følgende spørsmål i forkant av debatten: Gir vi samfunnet profesjonsutøvere (journalister/barnevernsarbeidere/sosionomer/bibliotekarer m.fl.) som våger å bruke demokrativerdien ytringsfrihet? Gir vi samfunnet kandidater som gjennom utdanningen er blitt oppøvd i og trygge på hva demokratiskdannelse er og innebærer?

Khronos redaktør innleder

I tillegg er innlederne utfordret til å svare på om hvordan synliggjøre demokratisk dannelse i bachelorprogrammene gjennom studie- og  programplaner?

Programmet for seminaret hadde mange innledere, deriblant Khronos ansvarlige redaktør Tove Lie. Hun skal snakke etter hovedinnlegg fra professor Elisabeth Eide om «Ytringsfrihet på arbeidsplassen i et dannelsesperspektiv». 

De respektive innleggene vil bli publisert i debattseksjonen i Khrono så snart de er sendt inn fra innlederne. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS