Først sa styret ved OsloMet nei til å dekke rektors advokatutgifter i forbindelse med en varslingssak, men onsdag åpnet de for at rektor selv kunne vurdere dette. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Først sa styret ved OsloMet nei til å dekke rektors advokatutgifter i forbindelse med en varslingssak, men onsdag åpnet de for at rektor selv kunne vurdere dette. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Rice avgjør selv dekning av advokathonorar

Lederstøtte. OsloMet-styret åpner for at universitetet betaler advokatregningen til rektor Rice etter varslingssak.

Publisert Oppdatert

Onsdag 12. juni hadde OsloMet sitt siste styremøte dette semesteret - og i denne fireårige rektorperioden.

På bordet lå en anmodning om økonomisk støtte til rektor Curt Rice til dekning av rektorens advokatutgifter i forbindelse med varslingssaken mot ham som styret behandlet i sist møte.

Styret har gjennom sitt vedtak uttrykt forståelse for at rektor kan ha behov for lederstøtte.

Trine Syversten

Curt Rice sine advokatutgifter til «lederstøtte» i forbindelse med varslingssaken beløper seg til 94.500 kroner.

Styrets vedtak ble:

  • «Styret tar til etterretning at rektor opplyser at søknaden var feilsendt i sak 23-2019, og at denne saken ikke burde vært behandlet av styret. Styret har forståelse for at rektor har behov for lederstøtte i krevende saker som denne, og mener det er opp til rektor å avgjøre innenfor de rammer som gjelder i hvilken form denne innhentes og fra hvem.»

Bak lukkede dører

Selve saken ble behandlet i lukket møte. Det var styrets leder, Trine Syvertsen, som foreslo dette.

— Jeg foreslo dette ut fra unntaksbestemmelsene i forretningsorden. Begrunnelsen var at styremedlemmene skulle kunne referere til forhold som ble diskutert for lukkede dører på forrige styremøte, forklarer Syvertsen til Khrono.

Syvertsen forteller ellers at styrets vedtak var enstemmig, og at hun altså selv støttet vedtaket.

— Er du kjent med rektor nå etter dette vedtaket vil betale rektors advokatregning?

— Styret har gjennom sitt vedtak uttrykt forståelse for at rektor kan ha behov for lederstøtte, men styret ser det ikke som sin sak å følge opp dette, svarer Syvertsen.

Organisasjons- og virksomhetsdirektør på OsloMet, Tore Hansen, sier i en kommentar til Khrono at han tar til etterretning vedtaket som ble gjort av et enstemmig styre.

— Etter styrets vedtak ligger det til rette for at rektor får dekket sine kostnader til nødvendig lederstøtte, sier Hansen.

Sa nei i første runde

I møtet, 8. mai, der styret ved OsloMet behandlet varslingssaken mot Curt Rice, vedtok universitetsstyret enstemmig å avslå en søknad fra Rice om å få dekket advokatkostnader i forbindelse med saken.

I første runde argumenterte Curt Rice med at han hadde krav på pengene som arbeidstaker ved OsloMet. Nå ble argumentasjonen at det handler om nødvendig ekstern lederstøtte.

Organisasjons- og virksomhetsdirektør Tore Hansen, innstilte denne gangen på at OsloMet skal dekke rektors utgifter til advokat.

Den nye begrunnelsen var at dette handlet om nødvendig lederstøtte det er naturlig at direktør og / eller rektor selv håndterer.

— Bistanden Curt Rice søkte og fikk, var etter mitt syn i hans gjerning som rektor og burde dermed klassifiseres som lederstøtte, sa Tore Hansen til Khrono i forkant av styremøtet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS