Studenter og ansatte ved Colombias statlige universiteter har vært ute i nasjonal streik i to måneder, noen enda lenger enn det. Foto: UNEES
Studenter og ansatte ved Colombias statlige universiteter har vært ute i nasjonal streik i to måneder, noen enda lenger enn det. Foto: UNEES

Full støtte til studentene i Colombia

Streik. Vi erklærer vår fulle støtte til de streikende studentene og ansatte ved universitetene i Colombia og fordømmer politivolden mot, og arrestasjonene av, fredelige studenter.

Publisert

I Colombia kjemper studenter og lærere mot det de kaller en strukturell underfinansiering av utdanningsinstitusjoner. Det har lenge vært vanlig at de offentlige universitetene tar opp lån for å finansiere utdanningen, men nå er de fleste tynget ned i en gjeldskrise hvor de ikke ser lyset i enden av tunnelen. Da den colombianske regjeringa la frem sitt nasjonalbudsjett satte det sinnene i kok hos flere av landets universiteter og 11. oktober startet den massive studentstreiken.

Det er rimelig å anta at den stadige underfinansieringen av de offentlige universitetene er en del av den nyliberale dreiningen i colombiansk politikk.

Tiril Vold Hansen

Resultatet av streiken har latt seg vente på. Flere universiteter har stengt ned for semesteret, noe som resulterer i at tusenvis av studenter ikke får gjennomført sin utdannelse på normert tid. Likevel tar studentene til gatene i håp om en endring av kursen utdanningspolitikken i landet har tatt siden 90-tallet. De fredelige demonstrantene har blitt møtt med vilkårlige arrestasjoner, politivold og det er tatt ut siktelse mot flere.

Det er rimelig å anta at den stadige underfinansieringen av de offentlige universitetene er en del av den nyliberale dreiningen i colombiansk politikk, hvor endestasjonene er private universiteter. Resultatet av dette vil være en begrensing i colombianeres mulighet for utdannelse. Dette kan ikke aksepteres.

Derfor vil Rød Ungdom erklære vår fulle støtte til de streikende studentene og ansatte ved universitetene og fordømme politivolden mot og arrestasjonene av fredelige studenter.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS