HiOA ønsker å samle sykepleierutdanningene ved Kjeller (her fra øvingsposten på Kjeller) og i Pilestredet i ett institutt fra høsten 2015. Foto: HiOA

Vil fusjonere sykepleierne

To år etter fusjonen mellom høgskolene i Oslo og Akershus ønsker høgskoleledelsen å fusjonere sykepleierutdanningene, som i dag er delt på to institutter.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I dag utdannes sykepleiere både ved Institutt for sykepleie ved studiested Pilestredet og ved Institutt for helse, ernæring og ledelse (HEL) på Kjeller.

Sykepleierutdanningen i Pilestredet er Norges største med 555 studenter per kull, mens det er 150 per kull på Kjeller.

Fakultetsstyret ved Fakultet for helsefag fikk sykepleierfusjonen på bordet som en orienteringssak på styremøtet tirsdag ettermiddag.

— Vi har fått veldig klare føringer fra høgskoleledelsen om at sykepleierutdanningen bør samles i ett institutt, men det er ingenting som er bestemt ennå, sa dekan Nina Waaler på styremøtet.

Skeptiske røster

Styreleder ved fakultet for helsefag, Hilde Lurås, oppfordret til å ta det hun kalte «stordriftsulemper» i betraktning hvis de to instituttene blir slått sammen.

Styremedlem Stine Marie Ulven, som er førsteamanuensis ved HEL, var også skeptisk til størrelsen.

— Det er lurt at det er kommet med et alternativ som går ut på å vurdere å fortsatt ha sykepleien delt på to institutter, mente hun.

Blir på Kjeller

Styret fikk vite at fakultetet skal sette ned en prosjektgruppe som skal finne ut hva som er den beste måten å organisere sammenslåingen på. Tre alternativer skal vurderes: Å slå sammen de to instituttene i sin helhet, eller at bachelorstudiet i sykepleie og videreutdanning i psykisk helse på Kjeller blir en del av Institutt for sykepleie. I så fall må det opprettes et nytt institutt«X» av restene av dagens HEL. Det tredje alternativet er å fortsette med sykepleie på to institutter, som i dag.

Uansett ønsker fakultets- og høgskoleledelsen at Kjeller skal få beholde studieplassene, forskningsaktiviteten og arbeidsplassene som i dag befinner seg der.

Planen er at sammenslåingen av sykepleierutdanningene skal vedtas i høgskolestyret høsten 2014 og gjennomføres fra høsten 2015.

Ny utdanning i Bærum

Fakultetsstyret fikk også en orientering om at HiOA starter sykepleierutdanning i Sandvika fra høsten 2014. Her blir det 30 heltidsplasser i sykepleie, i regi av Institutt for sykepleie.

Studietilbudet i Sandvika kommer etter at Bærum kommune har presset på for å få studieplasser til sitt kunnskapssenter, der HiOA fra før tilbyr bachelorstudium i vernepleie.

I 2011 ble det inngått en samarbeidsavtale mellom kommunen, HiOA og eiendomsselskapet Entra, der høgskolen forpliktet seg til å bidra med økt utdanningstilbud ved Kunnskapssenteret i Sandvika.

Fra HF til SAM

Det skal også settes ned en prosjektgruppe som skal utrede flytting av det nye studiet Facility Management fra Fakultet for helsefag (HF), der det i dag er en del av instituttet HEL, til Fakultet for samfunnsfag (SAM). Utdanningen er en videreutvikling av de gamle husøkonom- og kostøkonomutdanningene, som nå er nedlagt, og er i stor grad et økonomisk/administrativt studium.

Dette er et nytt studium fra høsten 2012 og undervises på Kjeller.

Dekan Dag Jenssen ved Fakultet for samfunnsfag sa på fakultetsstyremøtet forrige uke at han var positiv til overføringen. Facility Management bygger på rammeplanen for økonomisk-administrative studier, og har derfor en mer naturlig plass i dette fakultetet.

Det jobbes nå med mandat for begge prosjektgruppene, både den som skal utrede sammenslåing av sykepleierutdanningene og den som skal utrede fakultetsskifte for det nye studiet Facility Management. Fristen for dette arbeidet er satt til 7. november.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS