Uvettig kutt for NOKUT

Akademikerne er svært skuffet over at Stortinget velger å kutte i NOKUTS budsjetter. Et kutt i dette budsjettet er et svært dårlig signal fra Kunnskapsdepartementet, skriver leder i Akademikerne, Kari Sollien.

Publisert Oppdatert

Vi er bekymret over konsekvensene for godkjenning av utenlandsk utdanning.  Det kommer mange innvandrere og flyktninger med kompetanse i ryggsekken. Den kompetansen må Norge klare å ta i bruk, og Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) må ha nok ressurser for å unngå å bli en flaskehals.

Et effektivt arbeid med godkjenning av utenlandsk utdanning er en nøkkelfaktor i å få innvandrere og flyktninger raskt ut i jobb og hurtigere integrert i det norske samfunnet.

NOKUTs opplegg for kvalifikasjonsvurderinger av flyktninger er en viktig nyvinning for å flyktninger kjapt videre i kompetanseløpet. Som samfunn har vi ikke råd til at dette arbeidet legges på is. Når saksbehandlingstiden på godkjenning allerede er altfor lang, synes Akademikerne at dette er et rart sted i budsjettet å kutte. Tempoet i godkjenningen av utdanning fra utlandet må holdes oppe slik at vi sørger for å få den enkelte videre i et karriereløp.

Norge har kompliserte systemer for godkjenning av utenlandsk utdanning som det er vanskelig for nyankomne å orientere seg i. Da er det viktig at NOKUT har ressurser til å fylle sin rolle som veileder.

Et kutt i dette budsjettet er et svært dårlig signal fra Kunnskapsdepartementet, som nettopp burde være opptatt av at kunnskapen og kompetansen til innvandrere blir tatt i bruk.

Et kutt i dette budsjettet er et svært dårlig signal fra Kunnskaps-departementet.

Kari Sollien

Jeg håper nå at kunnskapsministeren tar både våre og NOKUTs bekymringer på alvor, og finner en kjapp løsning på dette.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS