Åpner for at studenter kan levere masteroppgaven på nytt for å få bedre karakter 13. desember 2024 - 06:54
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut 16. desember 2024 - 16:41
Kunnskapsfiendtlig argumentasjon i Aftenposten skremmer Et forslag om å kutte blindt i utdanningers lengde er usedvanlig uklokt, og argumentasjonen er overraskende unyansert.
Kutt, oppsigelser og attraksjonen i offentlig sektor Hvorfor skal man fortsatt jobbe i offentlig sektor når man kan tjene mer penger i privat sektor for samme risiko og samme pensjon?
Dette er noe nytt: Sluttpakker og oppsigelser i akademia En fast ansettelse ved et statlig universitet eller høgskole har vært selve tryggheten med stor «T». Slik er det ikke lenger.
Vil kutte i kommunikasjon. Tilsette skal bli «mer selvhjulpne» Nord universitet må kutte store summar dei nærmaste åra. Kommunikasjonsavdelinga er gjort til pilotprosjekt.
Budsjett- eller ledelseskrise ved norske universitet? Kjære styreledere og rektorer: om dere virkelig vil ha suksessfulle organisasjoner så kan dere begynne med fem konkrete grep.
Færre skal jobbe ved Nord universitet. — Blir nokre krevjande rundar Tøffe krav til omstilling er i vente ved Nord universitet. — Vi må bli færre tilsette, seier rektor Hanne Solheim Hansen.
Får ikke budsjettet i balanse i 2024. Må ta av oppsparte midler Blant sparetiltakene ved Universitetet i Stavanger er kutt i gjesteforelesninger, reiser, gaver og innleie av praksis- og øvingslærere.
Store kutt og masseoppsigelser ved danske universiteter Høyere priser og færre studenter går hardt ut over danske universiteter. Danmarks tredje største universitet legger ned 19 utdanninger og kutter over 100 årsverk.
Retorikk om kunstfag på feil (tall)grunnlag Kritiserer statssekretærens forslag om finansiering: Musikkhøgskolen ber om å få beholde økonomisk handlingsrom for å bidra til å løse samfunnsutfordringene.
Vil kutte ei stilling mindre på teatervitskap i Bergen Likevel ein dødsdom, meiner professor Keld Hyldig.
Når nedskalering kalles kvalitetsutvikling Nå ser det ut til at avganger i faglige stillinger er det som skal løse økonomisk utfordringer, skriver professor i arkeologi Gørill Nilsen ved UiT Norges arktiske universitet.
Et løft for NTNU og Norge Et flertall i NTNUs styre har vedtatt at NTNU skal gå videre med campussamlingsprosjektet i Trondheim. Samlingen blir et stort løft for NTNU, og for hele Norge, skriver Anne Borg i denne ytringen.
Styreleder varsler harde prioriteringer ved UiT Kutt i fakultetenes planlagte aktivitet må til etter at UiT får 40 millioner mindre enn planlagt i 2023. — Det er en ny øvelse med lavere rammer. Prioriteringene tror jeg blir tøffe fremover, sier styreleder.
Retur-EU: — Vil mangle dramatisk mye penger Forskningsinstituttenes bransjeforening frykter at det ikke vil være mer penger igjen i støtteordningen Retur-EU i 2024 og 2025.
Ingen grunn til å bli deprimert, sier Borten Moe Det blir ingen realvekst for forskningssektoren i 2023. – Mange opplever ekte kriser i dagens verdenssituasjon. En videreføring for forskning og en realvekst for høyere utdanning kan ingen bli deprimert av, sier statsråd Ola Borten Moe.
Fleire hundre forskarstillingar kan vera i fare Færre eksterne midlar frå Forskingsrådet kan føra til færre forskarar. Det uroar universitet landet rundt.
— Forstår at statsråden syntes det var høy kvadratmeterpris Kunnskapsdepartementet kutter NTNUs campussamling fra 11,8 til 6 milliarder kroner. Rektor Anne Borg sier de aldri ønsket noe ekstravagant.
Gjørv: Vil gi Forskningsrådet og departementet litt tid til å gjenfinne den politiske tilliten Sintefs konsernsjef mener gemyttene må roes i diskusjonen om finansiering av Forskningsrådet. — Vi skjønner at det må ryddes. Men endringene må gjennomføres over tid, sier Alexandra Bech Gjørv.
Her blør universitetene — titusener av jobber kan ha gått tapt under pandemien Høyere utdanning er hardere rammet av covid enn andre sektorer i Australia.
Regjeringens billigere brus kan koste forskningen dyrt Regjeringens kutt på 80 millioner kroner fra Norges Forskningsråd rammer et allerede underfinansiert forsknings-Norge, mener Akademiet for Yngre forskere (AYF).
NTNU «best i klassen» på kutt i administrative stillinger Kutt. NTNU har sammen med Høgskulen på Vestlandet lavest andel administrative per faglige ansatte. Høyest andel administrative har NHH, OsloMet og Samisk Høgskole, viser ferske tall.
Universitetet i Bergen med vekst på toppen Dei siste to åra har det vorte fleire tilsette ved universitetsdirektøren sitt kontor på Universitetet i Bergen. Samstundes skal administrasjonen kutta årsverk.
Vurderer stillingsstopp Høgskolen i Oslo og Akershus vil kutte kostnadene til administrasjon med 120 millioner i løpet av de tre neste årene. Hel eller delvis ansettelsesstopp er blant tiltakene som skal avgjøres over sommeren.
Avtale slår fast at ingen skal miste jobbene sine Ledelsen og fagforeningene ved Høgskolen i Oslo og Akershus er blitt enige om en avtale som betyr at ingen skal bli sagt opp fra høgskolen.
Kristiania trapper ned i Trondheim Høgskolen Kristiania legger blant annet ned sitt campus i Trondheim.
Massiv misnøye med effektiviseringsplan Bekymrede ansatte i administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus reagerer kraftig på planen som skal gjøre høgskolen mindre overadministrert.
Sammen om optimalisering At vi for å nå et mål om å heve antallet vitenskapelig ansatte per administrativt ansatte innen utgangen av 2019, er nødt til å kutte 158 administrative stillinger, er ikke riktig, skriver rektor Curt Rice.
Setter slankemål for HiOA Rektor Curt Rice vil effektivisere administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus og ber styret vedta et slankemål på minst 2,3 faglige årsverk per administrative ved høgskolen.
Flere kutter i administrasjon 30 administrative årsverk ved Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN) skal bort i løpet av en toårs-periode. HSN er bare en av mange som saumfarer administrasjonen for kutt om dagen. Flere er i gang og flere vil komme til.
Fagforeningene reagerer på forslag om administrative kutt Anbefalingen om å kutte administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus med over 20 prosent skaper reaksjoner blant fagforeningene på høgskolen.
«HiOA kan kutte 158 årsverk» Administrasjonen ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) kan kuttes med 22 prosent eller 158 årsverk, viser beregninger som konsulentselskapet Rambøll har gjort for HiOA-ledelsen.
Stortinget skal få si sitt om Forskningsrådet Statssekretær Bjørn Haugstad svarer på Marianne Aasens (Ap) kritikk av kuttene i Forskningsrådet.
Stortinget må få drøfte kutt i Forskningsrådet Dersom statsråden har tenkt å følge rådene fra ekspertgruppen om kutt og omlegginger i Forskningsrådet, må han legge fram saken for Stortinget først, mener Marianne Aaasen (Ap).
NOKUT-kutt kan bli dyrt Faren er at studieplasser på ordningen med kompletterende utdanning blir stående tomme, etter at Stortinget kuttet i budsjettet til Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT), skriver prorektor ved HiOA, Nina Waaler.
Uvettig kutt for NOKUT Akademikerne er svært skuffet over at Stortinget velger å kutte i NOKUTS budsjetter. Et kutt i dette budsjettet er et svært dårlig signal fra Kunnskapsdepartementet, skriver leder i Akademikerne, Kari Sollien.
UiO-rektor Ottersen ber om at NOKUT-kutt må «rettes opp» Rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo reagerer kraftig på at NOKUT må redusere aktivitet for flyktninger på grunn av budsjettkutt. Han ber de som kan om å rette opp det han mener må være en glipp.
Budsjettkutt for NOKUT kan ramme landets flyktninger Det blir lengre ventetid på godkjenning av utenlandsk utdanning etter at Stortinget på overtid kuttet budsjettet til NOKUT med 10 millioner kroner. — Helt feil å kutte her, sier Marianne Aasen (Ap).
Hallén spent på Hatlens råd 7. februar kommer ekspertgruppens rapport om Forskningsrådet. Direktør Arvid Hallén er spent på anbefalingene som kommer.
Forskningsrådet må kutte i administrasjon Forskningsrådet må kutte og det kan bety færre ansatte, færre konferanser og mindre internasjonalt arbeid.
Det verste budsjettet for UiO i min tid Rektor ved Universitetet i Oslo har aldri tidligere fått et så dårlig budsjett som i 2017. Det ligger an til realnedgang for landets eldste universitet.
Vedtok å legge ned 10 studier i Tromsø Styret ved UiT Norges arktiske universitet vedtok torsdag å legge ned 10 studier og å fryse opptaket på fire i 2017. Russlandsstudier ble berget fra nedlegging.
11 studier på kuttliste i Tromsø 11 studier legges ned, 3 fryses og settes på vent, mens 2 fortsetter. Dette er innstillingen fra universitetsdirektøren i Tromsø til styret, etter at et utvalg foreslo kutt i studieporteføljen. Torsdag faller endelig dom.
Lillehammer kutter film- og tv-bachelor Høgskolen i Lillehammer legger ned bachelorstudiet i Film og fjernsynsvitenskap, men fortsetter med årsenhet og masterprogram.
Humaniora kan løse de fleste utfordringene Det er svært få utfordringer humaniora ikke kan hjelpe oss å finne løsningen på, hevder rektor ved Universitetet i Oslo, Ole Petter Ottersen i dette innlegget.
Harme og skuffelse blant tilsatte i Tromsø Å avvikle sentrale programmer i humaniora hindrer oss i å oppfylle forpliktelsen til å være et breddeuniversitet, og er et steg på veien til å bli nok et provinsielt universitet som begrenser seg til å tilby praktisk trening til noen avgrensede yrkesaktiviteter, skriver godt over 100 undervisere i humaniora ved Universitetet i Tromsø.
Sterke protester mot kutt av humaniora-studier i Tromsø Et utvalg foreslår å kutte 15 utdanninger ved UiT Norges arktiske universitet. Humaniora rammes hardest. Reaksjonene er sterke. Over 100 ansatte har signert et protestopprop og kaller forslaget destruktivt.
Høgskoler og universiteter skal kutte en halv milliard kroner Hvis universitets- og høgskolesektoren følger regjeringens pålegg om effektivisering de siste årene, blir totalbeløpet et kutt på en halv milliard kroner.
Hvorfor administrasjonen bør reduseres Fagforeninger og andre bør støtte opp under det helt nødvendige, men ytterst krevende arbeidet med å redusere administrasjonskostnadene på Høgskolen i Oslo og Akershus, skriver senterleder Oddgeir Osland.
Hvordan beholde universitetsjobben Til tross for at mange ser på jobb i staten som noe av det sikreste som finnes, går det an å få sparken. Her er de beste tipsene for å få beholde jobben.
60 årsverk skal kuttast, men ingen veit kor Universitetet i Bergen skal kutte opptil 60 årsverk dei neste fire åra, dei fleste i sentraladministrasjonen. Dei tillitsvalde er redde for auka arbeidmengde på dei som blir.
Universitetet i Bergen skal kutte Universitetet i Bergen planlegger å effektivisere sentraladministrasjonen med opptil 60 årsverk fram til 2020. Fakultetene kan også komme til å måtte kutte.
NTNU skal kutte mindre enn det rektor foreslo NTNU-rektor Gunnar Bovim led nederlag i universitetsstyret i saken om kutt i administrasjonen. Rektor må bremse kutt-iveren.
NTNU-rektor foreslår kutt på 110 millioner NTNUs rektor Gunnar Bovim benytter anledningen ved storfusjonen til å kutte administrative årsverk, både sentralt og ved fakultetene. Og han varsler at dette er bare begynnelsen.
115 mill. på ett fakultet Eksternt konsulentfirma konkluderer med at Det Humanistiske Fakultet ved Københavns Universitet kan klare å spare 115 millioner kroner.
NTNU vedtar innsparinger NTNU skal spare opptil 150 millioner kroner innen 2018. Det er uenighet i universitetsstyret om dette er for mye eller for lite.
500 må gå i Køben Over 500 personer må slutte i jobbene sine ved Københavns Universitet etter store innsparinger.
1000 ut i Helsinki Helsingfors Universitet må seia opp 570 tilsette. I tillegg må dei kvitta seg med 410 stillingar på anna vis.
Effektivitetskutt på forskningen? Var tanken å effektivisere forskningen, spør Rasmus Haugen Sandvik om regjeringens effektivitetskutt på 0,6 prosent.
Vil ikkje berre kutta i administrasjonen Universitet i Bergen vurderer ikkje berre administrative stillingar når dei skal effektivisera.
Om å utgjøre en forskjell… Gjennom digitalisering, automatisering og profesjonalisering kan vi gradvis utgjøre en større og viktigere forskjell , skriver ass. høgskoledirektør Torbjørn Eeg Larsen.
Ber fakultetene melde fra om følgene av økonomisk kutt Høgskolens administrasjon har bedt alle fakulteter om å kvalitetssikre langtidsbudsjettene sine, og analysere konsekvensene av kutt i bevilgningene, før neste styremøte i september.
Kutt gir lavere aktivitet på fakultetene Teknologi kunst og design kutter i stipendiater og helsefag reduserer aktiviteten etter styrets millionkutt.
Nyeste artikler
KI-generert lærebok skaper bølger. — Helt absurd
Fagskolene mellom barken og veden
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Nye trusler mot akademisk frihet og solidaritet
Mest lest
Medisinstudent ble utestengt i fire år — tapte rettssak
Ekstrem vekst i publisering: — Pervers forretningsmodell
Åpner for at studenter kan levere masteroppgaven på nytt for å få bedre karakter
Professor ber studentene forplikte seg: Du vil bli sett på som en forræder om du dropper ut
Bare 6000 av 24.000 møter opp på campus daglig. — Skulle gjerne sett flere