nord universitet

Blir likevel ingen oppsigelser ved Nord universitet

Nedbemanningen ved Nord universitet er stanset, og ingen nåværende ansatte risikerer lenger å bli sagt opp.

I februar ble ansatte ved Fakultet for lærerutdanning, kunst og kulturfag kalt inn til de første møtene om nedbmennanning. Nå risikerer ingen fast ansatte å bli oppsagt, ifølge universitetet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det melder universitetet i en pressemelding onsdag morgen.

De ansatte ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag (FLU) som i lengre tid har vært gjennom omfattende kutt- og sparetiltak, ble informert tirsdag kveld.

— En stor lettelse, vi er veldig glade for å kunne komme med denne nyheten nå rett før jul, sier kommunikasjonssjef Andreas Førde til Khrono.

Ifølge Førde er allerede tallet på ansatte tilstrekkelig redusert til at prosessen kan stanses.

Samtidig som universitetsledelsen gjør det klart at ingen fast ansatte vil miste jobben, slår de fast at det fortsatt er «noe overkapasitet innenfor enkelte fagområder», der bemanningen fortsatt må reduseres.

Det er midlertidig ansatte som primært ikke lenger har jobb etter sparetiltakene. I tillegg er det færre innleide timelærere.

— Enkelte ansatte har også selv gått over i annen jobb, eller gått av med alderspensjon, sier Førde.

Han sier reverseringen av nedbemanningsprosessen ikke har sammenheng med de oppsparte pengene Nord universitet har. I budsjettet for 2021 ligger det inne en økt bruk av oppsparte midler på nær 50 millioner kroner til fakultetene og administrasjonen.

Powered by Labrador CMS