Studentledernes jul:

Bjørn Harald Hegreberg Garborg. Studentleder OsloMet. Foto: Privat
Bjørn Harald Hegreberg Garborg. Studentleder OsloMet. Foto: Privat

Bjørn Harald Hegreberg Garborg: Er klar for å kjempe for stipendet

Studentlederjul. Til jul ønsker han seg muligheten til å slappe av, og nye sokker.

Publisert Oppdatert
Fakta

Studentlederjul

Vi har stilt en rekke studentledere fra rundt om i landet de samme spørsmålene.

I løpet av julen kommer vi til å publisere hva det er de har svart.

De har fått beskjed om å fatte seg i korthet, men ettersom de er studentpolitikere, er det ikke alle som har klart det.

  • I dag: Bjørn Harald Hegreberg Garborg og Benedicte Nordlie, ledere av studentparlamentene ved OsloMet og Universitetet i Agder.
  • I morgen: Daniel Masvik Hansen, Uit-studentleder.

Du kan lese alle intervjuene her.

Bjørn Harald Hegreberg Garborg er 26 år og leder av Studentparlamentet ved OsloMet. Han har 2 års fartstid i studentpolitikken.

1. Hva studerer du og hvorfor?

Jeg studerer sykepleie. Ønsket om å studere sykepleie kom da jeg jobbet som tekniker på Sea King, redningshelikopteret til Forsvaret, og så alt det kule som sykepleierne der fikk gjøre. Fikk være med på litt øvelser og ble heist ut av helikopteret og inn i fjellvegger og litt sånt, det er et ordentlig adrenalinrush. Vaieren du henger i er ikke tykkere enn lillefingeren, men allikevel tenkte jeg at dette var noe jeg kunne tenke meg å jobbe med.

2. Hva er den største studentpolitiske seieren i året som gikk - lokalt?

Den største seieren må være at studenter på OsloMet har fått et eget sykkelbur kun for studentene! Jeg har selv opplevd å bli frastjålet sykkelen, og jeg vet at jeg ikke er alene om det, så da er det supert at vi har fått det. Pengene til sykkelskuret kom i tillegg fra de nye pantetønnene som vi også fikk, da vi ønsket mer synlige pantemuligheter. Så denne saken er positiv for både miljøet og studentøkonomien!

Den største saken blir nok stipendet, men om det skal handle om konverteringsordning eller om å knytte studiestøtten til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden er jeg usikker på.

Bjørn Harald Hegreberg Garborg

3. Samme nasjonalt?

Den største saken blir nok stipendet, men om det skal handle om konverteringsordning eller om å knytte studiestøtten til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden er jeg usikker på. Jeg mener at konverteringsordningen er den viktigste saken for å ha en god og sosial støtteordning, men jeg vet også at flere av partiene, både i opposisjon og i posisjon ønsker å knytte støtten til grunnbeløpet, så det er nok lurt å presse på der.

4. Hva blir den viktigste saken lokalt hos dere i 2019?

I 2019 ser vi for oss å bruke en del ressurser på campus Kjeller, der vi ønsker å sørge for at studentene får et godt velferds-, aktivitets- og studietjenestetilbud.

5. Hva bør prioriteres nasjonalt 2019?

Den viktigste nasjonale saken i 2019 blir som tidligere, å få studiestøtten god nok til at man kan studere uten å måtte overarbeide seg med skole og jobb om hverandre.

6. Hva er det største tapet dere har gått på i år?

Vanskelig å finne et konkret tap, men da kan vi nok si styrevedtaket om å forbli på Kjeller. Vi skjønner at dette var en sak som splittet både de ansatte og studentene, men vi i Studentparlamentet var om ikke annet veldig nysgjerrige på hva et eventuelt campus Lillestrøm kunne betydd for OsloMet og våre studenter! Vi synes prosessen har vært litt vanskelig å få tak i, og vi opplevde at det gav opphav for skepsisen mot campus Lillestrøm, noe som er synd, for vi har stor tro på at Lillestrøm har potensiale til å bli en god studentby.

7. Hva er studentbevegelsens største tap i år?

Vanskelig å komme unna den nye konverteringsordningen her, spesielt ettersom vi, da vi fikk nyss i at det kom til å bli endringer i studiestøtten, hadde håpet på å få økt studiestøtte.

8. Hva ønsker du deg til jul?

Mitt største ønske er egentlig å få slappe av etter et hektisk semester. Det er ikke til å legge skjul på at å lede Studentparlamentet er stressende til tider, og da er det viktig å verdsette tid med familien. Jøss, det ble veldig klisjéfylt. Jeg får ønske meg noen nye sokker i tillegg.

Powered by Labrador CMS