Blindern Barnestuer rangeres jevnlig som en av de aller beste barnehagene i landet, skriver innsender. Foto: Privat
Blindern Barnestuer rangeres jevnlig som en av de aller beste barnehagene i landet, skriver innsender. Foto: Privat

Bevar Blindern Barnestuer!

Universitetet i Oslo. Alle som er så heldige at de har eller har hatt barn på Blindern Barnestuer, vet hvilken spesiell barnehage dette er, skriver tobarnsfar og nestleder i styret Blindern Barnestuer, Jonas Bakken.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var med forskrekkelse jeg leste i Khrono 2. mai at eiendomsdirektør ved UiO, John Skogen, vil legge fram et plan for universitetsstyret som involverer salg av UiOs eiendommer i Moltke Moes vei. Hvis denne planen går gjennom, betyr det slutten for en verdifull og unik institusjon ved UiO: ansattbarnehagen Blindern Barnestuer.

Dette bør ikke raseres for en liten, kortsiktig inntjening.

Jonas Bakken

Uten lokaler må barnehagen legge ned, og da vil 28 hel- og deltidsansatte stå uten jobb, og 94 barn av UiO-ansatte vil miste barnehageplassen.

Barnehagen ble bygget på dugnad av foreldrene på 1970-tallet, og den flyttet til sine nåværende lokaler i Moltke Moes vei tjue år senere. Alle som er så heldige at de har eller har hatt barn på Blindern Barnestuer, vet hvilken spesiell barnehage dette er. Personalet er godt kvalifisert, flere har jobbet der i både tjue og tretti år, og i de nasjonale foreldreundersøkelsene rangeres Blindern Barnestuer jevnlig som en av de aller beste barnehagene i landet. Dette bør ikke raseres for en liten, kortsiktig inntjening.

Begrunnelsen for eventuelt å selge denne og en rekke andre eiendommer, inkludert Studentersamfundets hus, Chateau Neuf, er at de ikke er strategisk viktige. Det strategisk viktige ved en institusjon som Blindern Barnestuer er kanskje ikke åpenbar for alle, men det er fullt ut til stede.

Blant annet har barnehagen betydning for internasjonaliseringen. Når UiO rekrutterer utenlandske stipendiater, postdoktorer og etablerte forskere med småbarn, vil ansattbarnehagene være den eneste muligheten mange av disse har til å få barnehageplass fra den dagen de kommer til Norge. Hver dag leker barna våre sammen med barn av forskere fra blant annet Nederland, Ungarn, Canada, Italia og Russland, og foreldrene knytter kontakter på tvers av språk- og faggrensene.

Blindern Barnestuer er dessuten en av de mange små og store tingene som gjør UiO til en god arbeidsplass. Juletrefester, årsfester, sykle-til-jobben-aksjoner, dusjer i kjelleren, bedriftsidrettslag – og ansattbarnehager – gir selvsagt ingen direkte uttelling i forskningsmidler. Med det er med på å gjøre UiO til et sted der de ansatte trives og velger å tilbringe langt mer enn sin pålagte arbeidstid. Og det gir uten tvil avkastning.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS