Rektor Kathrine Skretting vd Hløgskolen i Innlandet sier at tildelingen er svært viktig for fagmiljøene innen bærekraftsøkonomi, digital ledelse og business analytics. Foto: Ketil Blom Haugstulen
Rektor Kathrine Skretting vd Hløgskolen i Innlandet sier at tildelingen er svært viktig for fagmiljøene innen bærekraftsøkonomi, digital ledelse og business analytics. Foto: Ketil Blom Haugstulen

32 millioner til Høgskolen i Innlandet

Tildeling. Fylkesrådet i Hedmark har bevilget 20 millioner til satsninger innen bærekraftsøkonomi i Innlandet. I alt satses 32 millioner på bærekraft og digital ledelse.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fylkesrådet i Hedmark har bevilget 20 millioner kroner til Handelshøgskolen Innlandet og Høgskolestiftelsen i Kongsvinger til satsninger innen bærekraftøkonomi. Tildelingen vil være endelig etter behandling i fylkestinget i desember.

Sparebankstiftelsen Hedmark har tidligere bevilget 12 millioner kroner til Høgskolestiftelsen i Kongsvinger for å styrke studietilbudene der. Høgskolestiftelsen vil bruke 6 millioner kroner av disse midlene til studier knyttet til bærekraft og seks millioner kroner for å styrke det allerede igangsatte studiet på Handelshøgskolen Innlandet i digital ledelse og business analytics. Totalt vil satsningen være på 32 millioner kroner, går det fram av en pressemelding fra Høgskolen i Innlandet.

Midlene vi har mottatt i dag er svært viktige for Høgskolen i Innlandet og gir Handelshøgskolen mulighet til å styrke sine faglige miljøer innenfor bærekraftøkonomi samt digitalisering og business analytics betydelig.

Kathrine Skretting

— Midlene vi har mottatt i dag er svært viktige for Høgskolen i Innlandet og gir Handelshøgskolen mulighet til å styrke sine faglige miljøer innenfor bærekraftøkonomi samt digitalisering og business analytics betydelig, sier rektor Kathrine Skretting ved Høgskolen i Innlandet.

Dekan Peer Jacob Svenkerud sier at det er en stor dag for Handelshøgskolen Innlandet, som er et av fakultetene ved Høgskolen i Innlandet.

— Samarbeidet vi har med Kongsvinger er unikt, og næringslivet i regionen har virkelig vist at de ønsker å satse på kompetanse. Midlene fra fylkeskommunen og Sparebankstiftelsen Hedmark vil bidra til en betydelig styrking av fagmiljøene på Handelshøgskolen, både når det gjelder akademiske ressurser, finansiering av stipendiater, forskning, og ikke minst bidra til en forsterking av Handelshøgskolens fagportefølje, sier han i pressemeldingen.

Styreleder Einar Olav Skogholt ved Høgskolestiftelsen i Kogsvinger er også fornøyd.

— Dette er historisk for regionen og betyr mye for vårt samarbeid med Høgskolen i Innlandet og utvikling av høgskolesatsningen i Kongsvinger, sier han.

Høgskolen i Innlandet har også søkt Kunnskapsdepartementet om studieplasser innenfor bærekraftøkonomi.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS