Eksterne styremedlemmer

Asheim: — Jeg er helt enig i at oppnevningene kom for sent

Henrik Asheim (H) ser poenget til rektorene som mener oppnevningen av de eksterne styremedlemmene kom for sent. Han avviser samtidig at departementet ikke gjennomfører referansesjekk og intervjuer med de eksterne medlemmene.

Statsråd Henrik Asheim og Kunnskapsdepartementet oppnevnte denne uken styremedlemmer til en rekke universiteter og høgskoler.
Statsråd Henrik Asheim og Kunnskapsdepartementet oppnevnte denne uken styremedlemmer til en rekke universiteter og høgskoler.
Publisert Oppdatert

Mandag denne uken offentliggjorde Kunnskapsdepartementet (KD) de eksterne styremedlemmene ved de 11 universitetene og høyskolene som skal ha nye styrer fra 1. august.

I forkant av offentliggjøringen gikk flere rektorer ut i Khrono og rettet kritikk mot KD og statsråd Henrik Asheim for å være for sent ute med informasjonen.

«Litt vel avslappet»

Han som kjeftet mest var Curt Rice, mannen som nå er ferdig som rektor ved OsloMet, og som nå skal styre spakene ved NMBU de neste årene.

— Prosessen fremstår som litt vel avslappet. Oppnevnelser av styrer tilknyttet andre departementer inkluderer både intervjuer og sjekk av referanser. Kunnskapsdepartementet foretar seg ingenting sånt, sa blant annet Rice til Khrono.

Forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim (H) avviser at dette stemmer.

— Departementet gjennomfører undersøkelser som er nødvendige for å sikre at det oppnevnes gode og kompetente styremedlemmer. En samtale med aktuelt styremedlem og referansesjekk er en sentral del av dette arbeidet, skriver Asheim i en e-post til Khrono.

— Helt enig

På ett punkt tar Asheim selvkritikk, og det er punktet som både Rice, Høgskolen i Østfold-rektor Lars-Petter Jelsness-Jørgensen og påtroppende rektor ved UiT Norges arktiske universitet, Dag Rune Olsen, alle var innom. Nemlig at oppnevningene kom for sent.

— Jeg er helt enig i at styreoppnevningene kom for sent i denne runden. Det er en erfaring vi vil ta med oss inn i neste runde med styreoppnevninger slik at vi unngår at det kommer så sent som det gjorde nå, skriver Asheim.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Han fortsetter:

— Universitets- og høyskolestyrene er ekstremt viktige som betyr at det er mange avklaringer og vurderingen som må gjøres når vi skal sette sammen eksterne medlemmer i et styre. Også er det heller ikke sånn at alle ønsker å stille seg til disposisjon og vi kan ikke begynne å offentliggjøre enkeltnavn før vi har fulle styrer på plass. Derfor kommer alt samtidig.

Rice: — Meget fornøyd

Khrono har forelagt Curt Rice kommentarene fra Henrik Asheim. I en e-post skriver Rice at han først og fremst er glad for at oppnevningene nå har kommet.

— For NMBU sin del er jeg meget fornøyd med de oppnevningene som har blitt gjort, skriver Rice, og legger til:

— Det er selvsagt ingen uenighet mellom statsråden og rektorene om hvor viktig og krevende dette er. Det er likevel slik at timingen i år ikke var særlig avvikende fra de siste to rundene.

Powered by Labrador CMS