Det ble funnet asbestholdig materiale under byggearbeid i Christies gate 18. Foto: Njord V. Svendsen
Det ble funnet asbestholdig materiale under byggearbeid i Christies gate 18. Foto: Njord V. Svendsen

Universitetet i Bergen har stoppet byggearbeid etter asbestmistanke

Lokaler. Et mindre byggearbeid ved Universitetet i Bergen (UiB) er stanset etter mistanke om funn av asbestholdig materiale i eldre kabelgjennomføringer.

Publisert Oppdatert

Universitetet i Bergen (UiB) skriver i en pressemelding fredag ettermiddag at det aktuelle rommet er tømt og stengt inntil videre.

I et ubemannet maskinrom som tidligere rommet UiBs telefonsentral i Chriestiesgate 18, er det funnet kanalgjennomføringer i gulvet som trolig er av asbestholdig materiale. Personell som har deltatt i oppussings- og ryddearbeid i det aktuelle rommet er orientert om mistanken.

I følge bedriftslegen er risikoen for skadevirkninger liten, men de ansatte vil likevel bli fulgt opp. Andre som har vært i rommet og ønsker oppfølging hos bedriftshelsetjenesten vil også kunne få det, informerer UiB.

Det aktuelle rommet er et ubemannet teknisk rom, og tilliggende lokaler har ikke vært brukt av studenter eller ansatte de siste to årene. Området er for sikkerhets skyld nå stengt ned. Dersom det blir påvist asbest, vil området bli sanert, i følge pressemeldingen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS