Det er ikke lov å ha med hunder på jobben på OsloMet, en regel som ikke alltid overholdes. Her fra Khronos egne lokaler i Pilestredet 42. Foto: Eva Tønnessen
Det er ikke lov å ha med hunder på jobben på OsloMet, en regel som ikke alltid overholdes. Her fra Khronos egne lokaler i Pilestredet 42. Foto: Eva Tønnessen

OsloMet skjerper inn hundeforbud

Ordensregler. Det er ikke lov å ha med hund på jobben på OsloMet, men dette forbudet syndes det mot. Nå ber arbeidsmiljøutvalget om innskjerping.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge husordensreglene ved OsloMet er det ikke lov å ha med seg hund inn i byggene, bortsett fra fører- og servicehunder.

På sitt møte onsdag vedtok arbeidsmiljøutvalget på OsloMet å be ledelsen sørge for at hundeforbudet overholdes.

Fakta

Husordensregler på OsloMet

Det er ikke tillatt å ta med hunder i byggene (gjelder ikke førerhunder eller servicehunder)

Det er ikke tillatt å ta med sykler inn i byggene

Røyking skal skje i god avstand fra inngangspartier. Se etter anviste plasser

Tenk miljø, bruk utplasserte avfallsstasjoner

Kilde: OsloMets internsider

(Vi gjør for ordens skyld oppmerksom på at enkelte medarbeidere i Khrono har brutt de tre første husordensreglene gjentatte ganger og beklager. Red.mrk.)

Reglene brytes

I et notat som ble lagt fram på møtet står det at det syndes mot forbudet, spesielt i forskningsmiljøene i Stensberggata 26-28 og i administrasjonsbygget i Pilestredet 46. Ifølge notatet har vekterne også truffet på hundeeiere som har fortalt at de har fått tillatelse fra sin leder til å ha med seg hund på jobb.

Slipper vi opp for dette forbudet vil det bli et stort arbeidsmiljøproblem hos oss i forhold til allergier og renhold. I tillegg er det også mange som er redde for hunder generelt.

Notat til Arbeidsmiljøutvalget

«Ved OsloMet er det cirka 2100 ansatte, og da potensielt et stort antall hundeeiere. Slipper vi opp for dette forbudet vil det bli et stort arbeidsmiljøproblem hos oss i forhold til allergier og renhold. I tillegg er det også mange som er redde for hunder generelt», står det i notatet, som er undertegnet seksjonssjef Tor Gustav Hovland i Seksjon for drift og husøkonomi.

Reglene om hundehold står på internsidene på OsloMet, og en del av byggene - ikke alle - er skiltet med hundeforbud.

Et stort problem?

Saken skapte en viss munterhet på møtet, og det ble nevnt at forbudet også burde gjelde skadedyr, og hva med katter? Er det lov å ha med katt, eventuelt gullfisk?

— Hvor stort er egentlig dette problemet? Jeg har opplevd dette én gang på tre og et halvt år, så noen stor kampanje er ikke hensiktsmessig. Verneombud og ledelse må ta ansvar og sørge for imnplementering av forbudet, uten å skape unødvendig støy, mente Anita Schjølset, som er instituttleder ved Handelshøyskolen ved OsloMet.

Direktør for organisasjon og virksomhetsstyring, Tore Hansen, sa at OsloMet kan understreke at dette skal tas opp i vernerundene, slik at det blir en lokal oppfølging av forbudet.

Handler om å følge regler

Flere av medlemmene understreket at det ikke er snakk om å skjerpe inn hundeforbudet, men å sørge for at det eksisterende forbudet etterleves. Det skal skje ved hjelp av mer informasjon og skilting.

— Det er masse skilt om dette allerede, påpekte Henrik Thorsen ved universitetsbiblioteket, som la til at han selv har hund og gjerne skulle hatt den med på jobb, hvis det hadde vært lov.

Bakgrunnen for hundeforbudet er at hund på jobben kan gi utfordringer i form av allergi og renhold.

«For noen kan hunder i bygg føre til helseproblemer. Det er derfor viktig at OsloMet følger opp arbeidsmiljølovens bestemmelser om å legge til rette, så langt det er mulig, for at ikke ansatte skal bli syke av å være på jobb», heter det i sakspapirene til arbeidsmiljøutvalgets møte.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS