universitetet i oslo

Åpnet veksthus for livsvitenskap

Starten på et eventyr, mener Universitetet i Oslos rektor Svein Stølen.

Rektor Stølen fikk hjelp av medisindekan Ivar Prydz Gladhaug, dekan ved det matematiske naturvitenskapelige fakultet, Solveig Kristensen, og visedekan Hilde Nebb med å klippe snoren.
Publisert

— Veksthuset for livsvitenskap handler om å ta forskningen i bruk. Vi er gode på forskning, men vi kan bli enda bedre på å overføre den kunnskapen til innovasjon og bruke den i samfunnet, sa rektor ved Universitetet i Oslo (UiO), Svein Stølen, da Veksthuset for livsvitenskap ble offisielt åpnet torsdag, i følge titan.no.

Åpningen tok plass i Forskningsparken torsdag kveld.

— Det handler om samspill, om hvordan vi samhandler med folk utenfor universitetet, om hvordan vi får til dette økosystemet for innovasjon som vi er helt avhengige av, la Stølen til.

Rektor Stølen fikk hjelp av medisindekan Ivar Prydz Gladhaug, dekan ved det matematiske naturvitenskapelige fakultet, Solveig Kristensen, og visedekan Hilde Nebb ved medisin til å klippe snoren og markere åpningen, skriver Uniforum, som først omtalte hendelsen.

Nebb er påtroppende innovasjonsdirektør for veksthus for livsvitenskap, helse og teknologi.

— Hjertet for Oslo Science City blir Livsvitskapsbygget, Norges største forskingsbygning på 100.000 kvadratmeter. Det blir ei dør inn til livsvitenskapen på UiO. Og det blir starten på et eventyr, trodde Svein Stølen, i følge Uniforum.

Powered by Labrador CMS