Arne Benjaminsen blir ny direktør ved Universitetet i Oslo

Ansettelse. Arne Benjaminsen går fra stilling i Nærings- og fiskeridepartementet til å bli universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo. Men rollen er ikke helt ny for ham.

Publisert   Sist oppdatert

Arne Benjaminsen, i dag assisterende departementsråd i Nærings- og fiskeridepartementet, blir ny universitetsdirektør ved Universitetet i Oslo (UiO) når Gunn Elin Aa. Bjørneboe takker av i 2019.

Det avgjorde universitetsstyret tidlig i dagens styremøte, som pågår utover i dag tirsdag 4. desember.

Vært universitetsdirektør før

53 år gamle Benjaminsen har jobbet i Fiskeridepartementet, nå Nærings- og fiskeridepartementet, siden 2004, etter tre år som universitetsdirektør ved Universitetet i Tromsø.

Arne Benjaminsen. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet
Arne Benjaminsen. Foto: Nærings- og fiskeridepartementet

Han var før dette avdelingsdirektør i det som da het Kirke- utdannings- og forskningsdepartementet. Han er utdannet siviløkonom fra BI.

UiO viser til at han også har erfaring fra flere relevante styreverv, blant annet i Lånekassen og Nasjonalbiblioteket.

Benjaminsen var en av 12 søkere til jobben som direktør for Norges eldste universitet, sammen med blant annet visedekan ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet ved UiO, Kristin Vinje.

— Med Arne Benjaminsen får UiO en universitetsdirektør med omfattende erfaring fra departementene, som har hatt samme stilling i Tromsø. UiO er en kompleks kunnskapsorganisasjon, og rollen som universitetsdirektør krever omfattende erfaring med forvaltning og administrasjon, sier rektor Svein Stølen i en pressemelding om nyansettelsen.

Gleder seg

Benjaminsen tiltrer som ny universitetsdirektør 15. februar.

— Jeg er glad for muligheten til å jobbe på Norges fremste universitet, som er en av de mest spennende jobbene jeg kan tenke meg. Min første jobb var ved UiO, og jeg har jobbet med forskning og utvikling i hele min karriere, i ulike departementer og som universitetsdirektør ved daværende Universitetet i Tromsø, sier Benjaminsen i meldingen, og legger til:

— Jeg ser frem til å bli enda bedre kjent med Universitetet i Oslo som både faglig og administrativ organisasjon. Det blir særlig spennende å følge utvikling og gjennomføring av universitetets nye strategi.