Gunn-Elin Aa. Bjørneboe (62) har snart sittet i 12 år som øverste administrative leder ved Universitetet i Oslo og må gå av i 2019. Foto: Siri Øverland Eriksen
Gunn-Elin Aa. Bjørneboe (62) har snart sittet i 12 år som øverste administrative leder ved Universitetet i Oslo og må gå av i 2019. Foto: Siri Øverland Eriksen

UiO sliter med å finne ny direktør

Rekruttering. Universitetet i Oslo leter etter ny toppdirektør. Det viser seg å være vanskeligere å finne enn først antatt.

Publisert

Universitetsdirektøren gjennom snart 12 år på Universitetet i Oslo, Gunn-Elin Aa. Bjørneboe (62), skal erstattes etter at hun i 2019 har sittet to åremålsperioder på seks år, og dermed ikke kan søke en periode til.

Stilingen har vært lyst ut med søknadsfrist 18.oktober, men nå er fristen utsatt med tre uker, til 8.november, skriver Uniforum.

Beslutningen om å forlenge søknadsfristen er ifølge UiOs egen avis tatt sammen med hodejegerfirmaet ISCO Group, som bistår i direktørsøket.

Krevende, men ikke umulig

– Dette er en stor og viktig stilling, og vi trenger mer tid enn forventet til søkearbeidet, sier partner Beate Ottem Svanes i ISCO Group.

– Det er en krevende stilling, og krevende å finne riktig person. Men ikke umulig, sier Svanes.

Ifølge utlysningsteksten etterlyses det en erfaren og dyktig leder med kompetanse innen strategisk ledelse, med omfattende erfaring fra ledelse av forvaltning og utvikling av administrasjon innenfor et bredt nedslagsfelt.

Aktuelle kandidater må kunne vise til gjennomføringsevne og dokumenterte resultater fra ledelse og endringsarbeid i komplekse kunnskapsorganisasjoner, vedkommende bør ha god kunnskap om digitalisering og for de utfordringene UiO som virksomhet står overfor administrativt.

Det er også nødvendig med god kunnskap om de rammebetingelsene som gjelder for statlig virksomhet, samt ha god kjennskap til utdannings- og forskningssektoren.

Bjørneboe overtok i 2007 stillingen som universitetsdirektør ved landets eldste universitet .etter Hanne Harlem som valgte å gå av etter vel tre år i stolen.

Seks søkere sist

Sist gang stillingen var utlyst, i 2012, meldte det seg fem søkere i tillegg selv om universitetsstyret hadde oppfordret Bjørneboe til å søke en ny periode.

De fem var ifølge Uniforum daværende forskningsdirektør ved UiO, Bjørn Haugstad, som senere har vært statssekretær i Kunnskapsdepartementet under Torbjørn Røe Isaksen.

De øvrige søkerne i 2012 var kommunikasjonsdirektør Bjarte Reve ved Akershus universitetssykehus, styreleder Henrik Lund i det farmasøytiske selskapet DiaGenic, avdelingsdirektør Jorunn Margrethe Ødegaard i Utdanningsdirektoratet og Thorbjørn Gaarder.

Kommunikasjonsdirektør og forskningsdirektør tirsdag

På styremøtet førstkommende tirsdag skal man også ansette to nye personer som skal være en del av universitetsdirektørens lederegruppe.

Det skal ansettes ny kommunikasjonsdirektør og en nyopprettet stilling som direktør for forskningsadministrasjon. Kommunikasjonsstillingen har stått ledig etter at Marina Tofting sluttet i desember 2016. Nåværende rektorat bestemte seg for å omorganisere kommunikasjonsavdelingen og lyse ut stillingen på nytt. I siste søkerrunde var det 33 søkere til stillingen.

Samme møte skal også ansette ny direktør for forskningsadministrasjon. Vedkommende vil lede en nyopprettet avdeling og skal ifølge utlysningsteksten ha en nøkkelrolle i den administrative oppfølgingen av UiOs forskningsstrategiske målsettinger, samt ansvaret for forvaltning av sentrale forskningsadministrative tjenester til UiOs enheter og forskningsgrupper. Det var 28 søkere til stillingen som forskningsdirektør, flere av dem interne.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!