Anita Krohn Traaseth skal hjelpe Curt Rice, OsloMet-rektoren, med ledelse. Foto: Siri Øverland Eriksen
Anita Krohn Traaseth skal hjelpe Curt Rice, OsloMet-rektoren, med ledelse. Foto: Siri Øverland Eriksen

Krohn Traaseth skal hjelpe Curt Rice med ledelse på OsloMet

Ledelse. Avgåtte direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, er engasjert av ledelsen ved OsloMet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Anita Krohn Traaseth er ansatt i 25 prosent stilling som spesialrådgiver i rektors stab frem til februar 2020. Hun skal være en ekstra ressurs for Curt Rice i arbeidet han skal gjøre med å videreutvikle ledergruppen sin i oppstartsfasen av andre periode som rektor.

Med sin lange erfaring fra lederstillinger, har Anita Krohn Traaseth verdifull kompetanse som jeg ser frem til å lære av.

Curt Rice

Krohn Traaseth skal i tillegg støtte rektor med utvikling av eget lederskap, og vil også kunne benyttes i annet arbeid med lederutvikling i organisasjonen, heter det i en melding på OsloMet.

— Med sin lange erfaring fra lederstillinger, har Anita Krohn Traaseth verdifull kompetanse som jeg ser frem til å lære av, sier rektor Curt Rice, i en artikkel på oslomet.no.

Khrohn Traaseth har også vært kontroversiell i sin tidligere lederposisjon i Innovasjon Norge. I mars i år fratrådte daværende styreleder Per Otto Dyb i Innovasjon Norge sin stilling, og gikk samtidig i strupen på Traaseth i et brev han skrev til Innovasjon Norges valgkomité, ifølge Dagens Næringsliv.

«Styret har på nært hold opplevd hvordan daglig leder skaper konflikter, konfrontasjoner og splid. Forholdet til AD var planlagt diskutert 1. mars», skriver han i brevet.

AD vil si administrerende direktør, altså Anita Krohn Traaseth. Men hun har også mange støttespillere.

Traaseth: — Spennede fase for OsloMet

— OsloMet er i en spennende utviklingsfase, og rektor Curt Rice, som er på sitt andre åremål står overfor en rekke viktige, og også komplekse lederoppgaver. Da kan det være verdifullt å ha en å snakke med som også har erfaring med hvordan det er å ha det øverste lederansvaret, og kunne dele erfaringer på godt og vondt, til beste for OsloMet, sier Anita Krohn Traaseth, ifølge den samme artikkelen.

Det er avklart i kontrakten med OsloMet at Krohn Traaseth kan ha verv og oppdrag for andre arbeidsgivere i løpet av de seks månedene hun har deltidsstillingen.

Ansettelse i midlertidig stilling for inntil seks måneder er unntatt krav om utlysning i staten.

Styret oppfordret Rice til å utvikle egen kompetanse

I forbindelse med ansettelsen av Curt Rice som rektor for en ny periode, oppfordret styret ham til å fortsette å utvikle egen kompetanse.

— Ved å tidligere ha ledet en offentlig institusjon i stor utvikling, har hun kunnskap om endring som vi utvilsomt vil dra nytte av i dette engasjementet ved OsloMet, sier Rice.

— Jeg svarer på styrets ønske ved blant annet å snakke med og lære av andre ledere, og det er også bakgrunnen for engasjementet av Anita Krohn Traaseth.

Fredag var den tidligere så profilerte topplederen gjest hos Lindmo på NRK. Der fortalte hun hvor krevende det var å stå i lederjobben i Innovasjon Norge.

Samtidig innrømmer hun at hun gjorde en rekke feil i toppjobben.

– Jeg kom inn et sted hvor jeg var relativt historieløs, forteller Traaseth før hun forteller at hun i enkelte prosjekter gikk for fort frem, så hun var avhengig av at noen ga henne korreksjoner.

Traaseth havnet ifølge E24 i konflikter både internt og eksternt. Alarm om lønnsgalopp, blogg om «drittpakker», en kronikk om Olje-Norge, kamp med styrelederen og kontroversielle ansettelser var bare blant noen av de mange konfliktene Traaseth kom opp i.

(Det har ikke lykkes Khrono å komme i kontakt med Anita Krohn Traaseth. Saken er oppdatert lørdag kl.11,52 med sitater fra og lenke til intervju med Traaseth i programmet Lindmo på NRK).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS