Alstadsæter inn i svensk råd

Publisert

NMBU-professor Annette Alstadsæter er oppnevnt av den svenske regjeringen som nytt medlem av Sveriges finanspolitiske råd. Det skriver Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i en pressemelding.

Rådet er en statlig myndighet som har i oppgave å gjøre en uavhengig vurdering av den svenske regjeringens økonomiske politikk. Det ble opprettet i 2007 og har seks medlemmer fra akademia, næringslivet og det offentlige. I tillegg er det et sekretariat på fem.

Arbeidet til det finanspolitiske rådet går først og fremst ut på å levere rapporten Svensk finanspolitik én gang i året til regjeringen og presentere den i Riksdagen. Rådet skal vurdere om finanspolitikken er forenelig med bærekraftige offentlige finanser og budsjettpolitiske mål.

— Sveriges Finanspolitiske Råd er en viktig institusjon i Sverige som jeg ser frem til å bidra i. Vi er inne i en helt spesiell tid som vil prege verdens økonomier i lang tid fremover og det blir nå ekstra viktig med en bærekraftig økonomisk politikk, sier Alstadsæter i presssemeldingen.

Hun er professor i skatteøkonomi ved Handelshøyskolen, NMBU og leder av Skatteforsk – senter for skatte- og adferdsforskning.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS