Congrats, you have an all male panel!

Rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Curt Rice, blogger om mangfold: #allmalepanel og #allwhitepanel.

Publisert Oppdatert

Mangfold er en viktig verdi ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Men hva betyr det for våre tilsatte? Hva betyr det for vårt arbeid og for forskningsgruppene?  I vår strategi Ny viten, ny praksis  står det følgende:

«Mangfoldet gir oss fortrinn til å forstå og høste fordelene av forskjellighet.»

Jeg er opptatt av å øke bevissthet om fortrinn og fordeler med mangfold. Konferanser, debattmøter eller workshops uten mangfold i talerlista går glipp av muligheter. En veldig morsom Tumblr-side understreker dette: Congrats, you have an all male panel!  Siden har en lettere tilnærming til temaet, og peker på at det viktig at også kvinner står på scenen.

Jeg selv har takket nei til ellers meget fristende konferanseinvitasjoner på grunn av ekstrem kjønnsubalanse i programmet. Det mener jeg er riktig fordi at mangfold gir rikere og bredere samtaler, og jeg mener at verdien av rollemodeller er betydelig. Det er bestandig langt flere som kunne inviteres enn hva man har plass til på programmet, slik at vi kan tillate oss også å promotere mangfold når vi setter sammen et program.

En spin-off fra #allmalepanels er den norske #allwhitepanel. Denne bevegelsen har fått en del medieomtale i Norge i det siste. De som står bak kampanjen er provoserte av talerlister på konferanser som kun har «hvite» foredragsholdere, og enda verre er det når temaet på konferansen omhandler et rikere befolkningsgrunnlag enn hva som kan sees i programmet.

Også som forskere skal vi være opptatt av å snakke 
med
 mennesker, ikke om dem.

Curt Rice

Fra mitt ståsted er dette både en viktig og enkel anledning til å get in touch med mangfold som verdi. Jeg håper at mine kollegaer på HiOA reflekterer over dette når de setter sammen konferanse- og workshop-programmer. Også som forskere skal vi være opptatt av å snakke med mennesker, ikke om dem.

For å få det til, må hele mangfoldet være til stede. Uten det, høster vi ingen fordeler av forskjellighet. Og da blir det verken ny viten eller ny praksis.

(Teksten er først publisert på rektors blogg).

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS