Forfulgte forskere på scenen

Forfulgte forskere er temaet for en teaterforestilling på Chateau Neuf mandag kveld.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«The Forbidden Science Monologues» er tittelen på forestillingen, som arrangeres av det internasjonale nettverket Scholars at Risk (SAR), der HiOA er et av medlemmene.

Forestillingen fremføres av Naila Al Atrash, som er en syrisk skuespiller, regissør og universitetslærer. Hun er velkjent i sitt hjemland og for tiden gjesteforsker ved Universitetet i Agder gjennom SAR-nettverket.

Forestillingen ble første gang fremført i Nederland i 2010, og denne gangen har Ida Fugli fra Universitetet i Agder regissert oppsetningen for Scholars at Risk Norge. Den bygger på de virkelige historiene til  forfulgte akademikere.

Scholars at Risk som har som formål å beskytte truede akademikere. En av oppgavene er å gi forfulgte forskere et midlertidig fristed ved en vertsinstitusjon utenfor hjemlandet. 280 institusjoner i 34 land er med i nettverket, og HiOA har vært med siden 2009.

 

 

 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS