Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe 19. desember 2024 - 17:59
Unge forskere står i en knalltøff konkurranse om forskningsmidler og faste stillinger Å begrense postdoktorordningen til én periode, behøver ikke gå ut over unge forskeres karrieremuligheter. Snarere tvert imot.
Slik kan forskere nå ut til flere med forskningen sin Tidligere kommunikasjonsrådgiver Mari Lund Eide er blitt forsker. Til høsten kommer hun med podcast om hvordan forskere kan bli bedre formidlere.
Hva forskere kan lære av journalister Likhetene er flere enn forskjellene mellom forskning og undersøkende journalistikk, skriver Per Christian Magnus.
Er det mulig å lede forskere? Det er grunn til å tro at det skapes unødige, konfliktpregete og ressurskrevende situasjoner som følge av svak lederkompetanse og lederstøtte i akademia, skriver Jørgen Lund.
Politisk meningsenfold og klasse i akademia Diskusjonen om «venstrevridde forskere», og hvorvidt partipolitiske preferanser påvirker forskningen, baserer seg på en snever forståelse av hva venstresiden egentlig er.
Fire forslag for forskningssamarbeid med Russland Norske myndigheter har bestemt at vi skal fryse samarbeid på institusjonsnivå. Samtidig har myndighetene gjort det klart at Norge ikke deltar i noen akademisk boikott. Hvordan navigerer vi i denne gråsonen?
Betre budd til neste krise «Me må sikre eit godt kunnskapssystem i ein normalsituasjon som kan skalerast opp og tilpassast behov for raske avgjerder og nye tiltak når situasjonen krev det», skriv statssekretær Oddmund Løkensgaard Hoel.
Mye kritikk, men lite lytting i akademia Akademikere kan bli bedre på å erkjenne feil og vise større nysgjerrighet for hverandres meninger, mener professor Hilde Gunn Slottemo.
Opprop: Akademisk frihet 36 forskere advarer i et opprop mot forsøk på å innskrenke den frie debatten, blant annet ved å fremsette nedsettende personkarakteristikker av meningsmotstandere.
NRK: Russland sto bak hackerangrep mot UiT Politiets sikkerhetstjeneste karakteriserer angrepet som forsøk på spionasje.
Norske forskere støtter opprettelsen av et internasjonalt forurensningspanel Norske forskere er initiativtakerne til et felles opprop om etablering av et internasjonalt forskningspanel mot kjemikalier, avfall og forurensning.
Fire av ti vitenskapelig ansatte er kvinner, bare en av fire professorer Rapport tar tempen på kjønnsbalansen blant forskere og universitetstopper.
—Vi skyter oss litt i foten ved å tenke på mye av jobben som en hobby Anders Kvellestad mener flere forskere aksepterer betingelser man ellers ikke ville akseptert når det kommer til jobb - fordi de trives for godt.
Instituttforskerne risikerer å bli akademiske leilendinger Hvorfor skal instituttforskerne måtte forholde seg til helt andre opphavsrettigheter enn sine kollegaer innenfor universitets- og høyskolesektoren?
Ber justisministeren ordne enklere innreise for forskere Hvis en ordning med konvertering av vaksinedokumentasjon fra for eksempel USA lar seg gjøre ved ankomst til Frankrike eller Tyskland, må jo dette kunne la seg gjøre også ved innreise til Norge, mener Universitets- og høgskolerådet.
Forskningens bidrag til samfunnet Det Norske Videnskaps-Akademi trapper opp arbeidet med å samordne kunnskap.
Nå er det over 8,8 millioner forskere på kloden, se hvor de befinner seg På fire år økte antallet forskere i verden med nær 14 prosent. Over halvparten er i USA, Kina og EU.
Vi frykter ny reisepolicy kan medføre negative konsekvenser for karriere, autonomi og kvaliteten på forskningen OsloMets nye reisepolicy vil kunne redusere forskningskvaliteten, advarer bekymrede forskere.
Stillingsstruktur i tåkeheimen Det nye utvalget om fleksible karriereløp for akademiske stillinger bringer oss ikke inn i en tåkelagt stillingsstruktur i akademia. Vi vandrer allerede i tåkeheimen med dagens struktur.
Nybø utvider innreisemulighetene for forskere Forskere er blant yrkesgruppene som nå kan få innreise til Norge etter at næringsminister Iselin Nybø (V) vil gi flere unntak fra de strengeste koronarestriksjonene.
Ny gruppe internasjonale forskere får komme til Norge Internasjonale forskere som kommer med egne midler får nå også unntak fra innreiserestriksjonene.
Dreper Korona nytenking? Burde vi tenke over om alle de aktivitetene vi driver med til daglig egentlig bringer menneskeheten fremover? Altså tenke nytt?
Mener forskere bør få komme tilbake på jobb — Man har tillit til de som skal gå på kino og delta på korøvelse. Da bør man kunne ha tillit til at forskere klarer å overholde smittevernråd, sier leder av Forskerforbundet.
Studie av forskere på Twitter: Er mer åpne, idealistiske, kyniske og taktløse enn andre På nett. Forskere skiller seg mest fra profesjonelle tennisspillere, ifølge studie.
Beskylder UiB for «kreativ bokføring» og fusking med tall om midlertidige Midlertidighet. Midlertidig ansatte og Forskerforbundet kritiske til Universitetet i Bergen.
Forskning på ulydige akademikere: Gjør passiv motstand mot systemet Akademikere. De har gjemmekontor, spiller dumme og gir blaffen. Norske akademikere gjør stille motstand mot både system og ledelse.
Sjekk hvor mye tid og penger forskere bruker på å formatere artikler for ulike tidsskrifter Publisering. For første gang har forskere analysert forskeres tidsbruk for å tilpasse artikler til tidsskriftenes krav.
Tar exit fra Brexit med toppstipend Forskerflukt. Forskere forlater Storbritannia på grunn av den usikre situasjonen rundt Brexit. Adriana Bunea tok med seg 15 millioner kroner i prestisjestipend fra EU og dro til Bergen.
Internasjonale forskere for mer norsk og mer mangfold Nytt forum. Forskere ved Universitetet i Oslo lanserer Forum for internasjonale forskere i Oslo (FIRO). Alle universiteter bør gjøre det samme, mener de. For å finne ut hva man mener med internasjonalisering og mangfold, blant annet.
50 hackerangrep i året mot norske forskere Hacking. 43 toppforskere ved universitetene i Oslo og Bergen ble i 2015 forsøkt hacket av Iran, meldte NRK søndag. IT-direktør ved Universitet i Oslo forteller at forskerne opplever slike angrep ukentlig.
Færre vil bli forskere Andelen masterstudenter som kan tenke seg en forskerkarriere har gått betydelig ned, viser nye tall fra Forskerforbundet. De ble presentert under Arendalsuka i dag.
Valgt nye NTNU-stjerner NTNU har for andre gang plukket ut forskere til Stjerneprogrammet sitt. De 26 forskerne får blant annet økt driftsbudsjett, internasjonal mentor og må reise ut i verden.
Yngre forskere åpner for flere medlemmer Akademiet for yngre forskere ønsker seg flere medlemmer. I 2015 ble de stiftet av 20 forskere, nå åpnes det for ny søknadsrunde.
De færreste stipendiater ender opp med fast jobb i akademia Nåløyet for å ende opp i en forskerkarriere i akademia er trangt, og denne utfordringen underkommuniseres i utdanningen.
Kvinner fraråder forskning Det er en klar tendens til at unge kvinnelige forskere ikke vil anbefale andre en forskerkarriere, viser ny undersøkelse.
«Bråstopp» for fri flyt av forskere og studenter? Professor Peter Ørebech ved UiT Norges arktiske universitet lurer på når det blir bråstopp for fri flyt av forskere og studenter i Europa slik rektor Ole Petter Ottersen ved Universitetet i Oslo varslet i en blogg etter Brexit. Ørebech har ikke fått noen beskjed fra sine samarbeidspartnere.
500.000 kroner til de yngste forskerne Forskningsrådet er bekymret for forgubbingen blant landets professorer. I dag lanserer de en ny pris til en nyskapende forsker under 38 år som et bidrag for å snu trenden.
— Forskerne blir bedre av å jobbe ved flere universiteter — Alle forskere bør ha erfaring fra andre læresteder, mener førsteamanuensis Jonas Persson. Selv har han levd et omflakkende akademisk liv.
Vitenskapsadelen anno 2015 Hva er det med Videnskaps-Akademiet, som gjør at så mange forskere ønsker å være med? Også de som ellers er radikale og avskyr snobberi?
Agder-forskere vant mot PST Vedtaket fra PST om å utvise to forskere ved Universitetet i Agder er kjent ugyldig av Oslo tingrett.
Tapte søksmålet mot staten De to iranske NTNU-stipendiatene nådde ikke frem med sitt søksmål for å få oppholdstillatelse i Norge. Nå anker de saken.
Forfulgte forskere på scenen Forfulgte forskere er temaet for en teaterforestilling på Chateau Neuf mandag kveld.
Nyeste artikler
En akademisk julefortelling
Hun fikk samme jobb tre ganger. Nå er hun klar for nye oppgaver
Fortelling er beredskap
Norge publiserer tredje mest i forhold til folketallet
Stort tematisk mangfold i romjulsfilmene
Mest lest
Tidligere har hun fått drapstrusler for forskningen sin. Men nå har det skjedd noe
Dette er Lise Øvreås sitt lag til rektorvalet ved UiB
ChatGPT fikk A på eksamen. — Skulle nesten bare mangle
Cecilie Hellestveit vurderer å slutte å snakke med media: — Klikkhoreri
KI-generert lærebok skaper bølger. — Helt absurd