Prorektor for forskning på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) Frode Eika Sandnes. Foto: Tove Lie
Prorektor for forskning på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) Frode Eika Sandnes. Foto: Tove Lie

AFI-NOVA søknad er formelt godkjent

I statsråd fredag 20. september ble HiOAs søknad om virksomhetsoverdragelse av forskningsinstituttene AFI og NOVA godkjent.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var prorektor for forskning og internasjonalisering, Frode Eika Sandnes, som kunne annonsere at fusjonen, eller virksomhetsoverdragelsen, mellom de tre institusjonene, HiOA, AFI og NOVA er godkjent. Det skjedde direkte fra forskningstorget i Oslo sentrum i formiddag.

— Dette er svært gledelig for Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og et viktig bidrag for å styrke vår forskning, sier Sandnes.

Søknad tidlig i september

Rektor og styreleder Kari Toverud Jensen ved HiOA undertegnet søknaden sammen med styrelederne og direktørene ved alle tre institusjoner. De søker Kunnskapsdepartementet om at Arbeidsforskningsinstituttet (AFI) og Norsk institutt for forskning om oppvekst, velferd og aldring (NOVA) blir en del av høgskolen og organiseres som et eget senter for oppdragsforskning.

Ifølge søknaden er målet å etablere et robust oppdragsforskningsmiljø som kan bli et av Europas sterkeste på de områdene hvor de europeiske velferdsmodellene møter de største utfordringene.

Arbeid gjenstår

Fram mot virksomhetsoverdragelsen skal flere partssammensatte grupper jobbe med blant annet HR og organisering, it-løsninger, økonomi, bibliotek og lokalisering. Ikke minst har det siste vært et tema og en forutsetning fra de to forskningsinstituttenes side. HiOA er nå i en prosess for å få overta lokalene til Norges Forskningsråd i Stensberggata medio 2014, slik at instituttene kan samlokaliseres ved Campus Pilestredet.

Det er en forutsetning for sammenslåingen at AFI og NOVAs basisfinansiering, virksomhetskapital og egenkapital overføres til HiOA, noe departementet har gitt grønt lys for.

Ifølge søknaden skal det gjøres en større evaluering av det nye oppdragssenteret og senterets organisering innen HiOA etter fem år, det vil si i løpet av 2019.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS