Helter, helse, ingeniørkunst og klima
Ingeniørene, sykepleierne, barnehagelærerene og journalistene sto i fremste rekke for å vise mangfoldet ved høgskolen da Forskningsdagene åpnet i dag.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Ingeniørstudiene viste seg fram med blant annet en varmepumpe fra vann til luft, og førsteamanuensis Marius Lysbo og energi- og miljøstudent Christian Pedersen fortalte interesserte besøkende om hvor morsomt, spennende det kan være å være ingeniør.
Spørrekonkurranse om vann
Vegg i vegg med ingeniørene sto sykepleierne og hadde spørrekonkurranse om vann - der premien var en halvliter flaskevann.
— Vi vil gjerne få de unge til å forstå at det er viktig å drikke mer vann, heller enn brus og energidrikk, sier student Aiste Steikunaite og faglig ansvarlig Christine Tørris.
Media og klima
Journalistikkstudentene viste fram et av sine forskningsprosjekt rundt klima: «Climate crossroads», som blant annet handlet om medias roll ei møte med klimautfordringene. De hadde en egen spørreundersøkelse hvor de blant annet spurte om det er journalisters oppgave «å redde verden», å oppfordre til klimahandlinger og om folk syntes mediene er gode til å dekke klimautfordringene.
— Vi ser ikke bare på dekningen av klimasaken i media, men det er en liten bit av prosjektet, sier journlastikkstudent Mattias Bergset.
Robinson Crusoe-ekspedisjon
Barnehagelærerne inviterte ungene til en Robinson Crusoe-ekspedisjon, og lot dem skrive ned sin egen historie om hvordan de trodde det ville være å strande på en øde øy. Historiene skal leveres videre til forfatter Terje Torkildsen som skal skrive ungdomsbok om temaet. Student Joachim Irgens var en levende Crusoe som satte ungene inn i historien.
— Til slutt får de lov til å sette en legokloss på spørreundersøkelsen her om de syntes at Robinson var en helt eller ikke, forteller han. Og akkurat da vi var på besøk var resultatet om lag 50-50.
Forskningsdagene
Forskningsdagene 2013 går av stabelen i dagene 18. til 29. september. Med «hav og vann» som tema vil innholdet i festivalen kunne spenne fra spørsmål om hva som finnes i havdypene til hvilken rolle havet spiler i den globale klimautviklingen, fra bygging av raske båter til produktutvikling av sjømat og kvaliteten på drikkevann.
Forskningstorget er det største arrangementet under Forskningsdagene. Forskningstorget i Oslo arrangeres av Universitetsalliansen OSLO som består av Høgskolen i Oslo og Akershus (prosjektledelse), Universitetet for miljø- og biovitenskap og Universitetet i Oslo.
På Universitetsplassen står forskere fra rundt 40 forskningsmiljøer klare til å vise frem hva de forsker på.
Direkte fra torget
HiOA direkte sender også fra HiOA sine stander på torget fra 12.15 fredag. Sendingen kan du se i opptak her:
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!