aarebrot, frank *** Local Caption ***  Aarebrot Frank Foto: Njord V. Svendsen
aarebrot, frank *** Local Caption *** Aarebrot Frank Foto: Njord V. Svendsen

Aarebrot operert i all hast

Få dager før han døde ble valgforsker Frank Aarebrot operert for hjerteinfarkt.

Valgekspert og professor emeritus Frank Aarebrot ved Universitetet i Bergen ble hasteoperert for hjerteinfarkt på Haukeland sykehus tirsdag, skriver Bergens Tidende.

Dette var bare få dager før han døde. 

Les også: Gravøl for Aarebrot

Da Aarebrot ble innlagt, hadde han bare 20 prosent kapasitet på hjertevolumet.

– Overraskende nok hadde jeg ingen smerter, men formen var helt elendig. Da en ung, tøff lege fra Trøndelag spurte om jeg ville ha en samtale med familie før de rullet meg inn på operasjonsbordet, skjønte jeg at det var alvorlig. Trøndere er ikke akkurat kjent for å være sentimentale. Samtalen takket jeg pent nei til, jeg så ikke noe poeng i å gjøre familien nervøse på forhånd. Det hadde blitt trist uansett, forteller Aarebrot til avisen.

Da BT snakket med valgeksperten, var han akkurat ferdig med middagen.

– Men det skal være sagt. Det er så mye flinke og sympatiske folk her. Det er dypt urettferdig at helsevesenet ikke får mer skryt. Tenk hvor mye bra de gjør – hver eneste dag. Og denne gangen klarte det å redde denne gubben også, og det er jeg faktisk veldig begeistret for, sier han.

– Han er operert og ved godt mot, sier kona Marianne Flick i en kommentar til VG. Hun forteller at mannen på grunn av helsetilstanden har vært nødt til å kansellere alle oppdrag og avtaler ut oktober.

– Universitetet i Bergen ønsker ham god bedring og vet at han er i de beste hender, sier rektor Dag Rune Olsen ifølge VG.

Aarebrot hadde sin siste forelesning ved Universitetet i Bergen i april i år og er nå professor emeritus. 

 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS