forskningsrådet

59 søknader fra studentgründere

Studentene satser på gründerprosjekter under pandemien. Antall søknader til støtteordning øker.

Det er stor økning i antall søknader fra studenter om prosjektstøtte til gründerprosjekter.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forskningsrådet har mottatt 59 søknader til STUD-ENT-ordningen. 30 av dem vil få inntil én million kroner hver til å utvikle gründerprosjekter.

– Vi ser en kraftig vekst i antall søknader fra i fjor. Det er tydelig at koronapandemien ikke har lagt en demper på studentenes guts til å satse i en usikker tid. Det er denne type gründermentalitet vi trenger i morgendagens arbeidsliv, og det er veldig positivt, sier administrerende direktør Mari Sundli Tveit i Forskningsrådet.

STUD-ENT er Forskningsrådets nasjonale konkurransearena hvor studenter i samarbeid med høyere utdanningsinstitusjoner kan søke om prosjektstøtte til studentdrevne forretningsideer.

Det kom inn flest søknader fra studenter ved NTNU, i alt 18 søknader, mens Universitetet i Oslo ligger på andreplass med 14 søknader.

Det er tydelig at koronapandemien ikke har lagt en demper på studentenes guts til å satse i en usikker tid.

Mari Sundli Tveit, adm.dir. Forskningsrådet

20 fikk i fjor

I fjor var antall søknader 45, og 20 prosjekter mottok inntil én million kroner til utvikling av forretningsideen.

Blant annet fikk et studentprosjekt ved Norges miljø- og biovitenskapelig universitet (NMBU) midler til å utvikle et system for å skaffe bedre data for å øke matsikkerheten i produksjon og distribusjon av øl fra små- og mellomstore bryggerier.

Og en gruppe studenter ved NTNU fikk tildeling til et prosjekt som utvikler et system for bedre dataoverføring under vann.

Bidrar til omstilling

Næringsminister Iselin Nybø sier at mer gründermentalitet vil hjelpe Norge i omstillingen til et grønt og mer bærekraftig samfunn.

— STUD-ENT skal styrke entreprenørskapskulturen ved universitetene og høgskolene. Regjeringen applauderer universitetene og høyskolene som legger til rette for studententreprenørskap, sier hun i en nyhetsmelding på Forskningsrådets nettsider.

Tildelingene skjer innenfor en rekke ulike fagområder. Alle søknadene vil bli behandlet av eksperter og tildelingene vil skje løpende gjennom våren, opplyser Forskningsrådet.

Søknadene kommer fra studenter ved disse universitetene og høgskolene:

Høgskulen på Vestlandet: 4 søknader

Norges Handelshøyskole: 2

NMBU: 4

NTNU: 18

OsloMet: 1

Universitetet i Agder: 4

Universitetet i Bergen: 1

Universitetet i Oslo: 14

Universitetet i Stavanger: 2

Universitetet i Sørøst-Norge: 2

UiT Norges arktiske universitet: 2

Arkitektur- og designhøgskolen i Oslo: 2

Handelshøyskolen BI: 3

Totalt antall søknader: 59

Powered by Labrador CMS