fagskoler

50,7 millioner kroner til korte og fleksible utdanninger

Fagskoler over hele landet får penger til å utvikle nye utdanningstilbud.

Fagskoler landet rundt får penger får mer penger til å lage nye tilbud.
Fagskoler landet rundt får penger får mer penger til å lage nye tilbud.
Publisert

Fagskoler over hele landet får totalt 50,7 millioner kroner av regjeringen. Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

— Fagskolene er viktige for mange, fordi de tilbyr korte, fleksible og yrkesrettede utdanningstilbud. Prosjektene som får støtte, er spredt over hele landet. Vi trenger gode utdanningstilbud der folk bor, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe i pressemeldingen.

Fikk 90 søknader

Pengeordningen skal gå til utvikling av nye utdanningstilbud, kjøpe nytt utstyr og øke den digitale kompetansen til de ansatte. Totalt fikk Kunnskapsdepartementet inn 90 søknader og det ble søkt om over 125 millioner kroner. Når pengene nå skal fordeles er det 48 prosjekter ved 26 ulike fagskoler som får penger.

Fagskolen i Viken og Fagskolen i Nord får mest penger. Med nærmere åtte og seks millioner kroner hver. Her kan du se hele listen over hvem som får tilskudd i 2022.

— Fagskolene er blitt stadig viktigere

Landets 80 fagskoler, som i hovedsak tilbyr utdanninger på mellom 6 måneder og 2 år, har også fått sitt eget gradssystem.

Med et ettårig fagskolestudium på heltid kan du ta en fagskolegrad, mens en toårig fagskoleutdanning på heltid fører til en høyere fagskolegrad.

— Fagskolene er blitt stadig viktigere og skal være med på å dekke de store kompetansebehovene vi har framover, sa statssekretær Oddmund Løkensgard Hoel (Sp) på Kompetansebehovsutvalgets webinar tidligere i år.

Powered by Labrador CMS