OSLOMET

109 av 194 strøk på eksamen: — «Uvanlig tøff»

Over halvparten som gjennomførte eksamen i «MEK2000» strøk. — Vi tar studentenes klage på alvor, sier OsloMet.

Da sensuren i emnet MEK2000 falt 14. desember, skapte det sterke reaksjoner fra studentene.
Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eksamen i faget «MEK2000», et matematikk-fag for flere bachelorprogram i ingeniørfag, ble arrangert 23. november. Da sensuren falt tre uker senere, 14. desember, hadde 109 av de 194 frammøtte strøket på eksamen.

Harwin Nori som tar bachelor som elektronikkingeniør, forteller til VG at det skapte reaksjoner blant studentene.

— Det er noe som ikke stemmer når så mange som 109 av 194 studenter stryker. Selv hadde jeg rett på tre av fem oppgaver, men fikk stryk. Det er ikke logisk, sier Nori.

«Uvanlig tøff»

En annen student, Erik Jakovsen, omtaler den fire timer lange eksamenen som «uvanlig tøff».

— Den skilte seg mye fra tidligere eksamensoppgaver som vi har øvd på og gått gjennom med forelesere. Vi fikk sjokk da vi så statistikken over karakterene etterpå, vi har aldri sett noe lignende. Mange reagerte sterkt, sier Jakovsen til VG.

Enhver som gjennomfører eksamen, har rett til å klage uansett resultat. Nå har hele kullet samlet levert en klage gjennom studenttillitsvalgte.

— Årets resultat skiller seg tydelig ut

Prodekan for utdanning på Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) ved OsloMet, Marius Lyngbo, uttaler til VG at de tar studentenes klage på alvor.

— Studentene forteller oss at eksamen var både arbeidskrevende og faglig krevende, gitt tiden de hadde til rådighet. Nå behandler vi klagen, og gjør en ny vurdering av om oppgaveteksten, vanskelighetsgraden og arbeidsmengden var riktig for emnet og eksamenstiden, sier Lysebo til avisen.

Til Khrono forteller Silje Bringsrud Fekjær, fungerende prorektor for utdanning ved OsloMet, at emnet ikke normalt har hatt en så høy strykprosent.

Prorektor for utdanning, Silje Bringsrud Fekjær, kan ikke love ny sensur eller ny eksamen. — Dersom det skulle vise seg at det er gjort formelle feil i vurderingen, kan det bli aktuelt.

— Strykprosenten i dette emnet har historisk ikke vært veldig høy, og årets resultat skiller seg tydelig ut. Derfor blir det nå viktig for fagmiljøet å gjøre en grundig vurdering av studentenes klage og finne ut hva årsakene kan være.

Tre forsøk

Praktisering av 3-gangers regelen for oppmelding til eksamen betyr at en student får tre forsøk på å bestå en eksamen. Om studentene vil få fjernet vurderingen som et forsøk, ta eksamen på nytt eller få en ny vurdering, har ikke Fekjær noen tydelige svar på.

— Det er for tidlig å si noe om utfallet av denne prosessen, men dersom det skulle vise seg at det er gjort formelle feil i vurderingen, kan det bli aktuelt med ny sensur eller ny eksamen, sier Fekjær.

Powered by Labrador CMS