Studiepoeng viktigst for fagskolestudenter

Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) vil ha studiepoeng til fagskolen, men er skeptiske til å lage yrkesbachelor, skriver deres leder Silje Kjørholt.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kent Gudmundsen fra Kunnskapsutvalget i Høyre sier til NRK onsdag 6. april at de vil foreslå studiepoeng til fagskolen og yrkesbachelor til partiprogrammet på Høyres landsmøte førstkommende helg.

Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) har lenge jobbet for like rettigheter til fagskolestudentene og er positive til at Høyre nå kommer med forslag om studiepoeng. 

Studiepoeng vil gjøre fagskolen mer attraktiv og gi studentene flere muligheter til videre studier, og i arbeidslivet. Uten studiepoeng fortsetter fagskolen å være atskilt fra annen høyere utdanning. Norge trenger flere som velger yrkesfag på videregående, og fagskolestudier, og da er studiepoeng på fagskolene en riktig begynnelse.

Kent Gudmundsen sier til NRK at han mener vi må tenke nytt for å rekrutter til fagskolen, og gjøre det mulig å ta bachelor i yrkesfag. Fagskoleutdanning i dag varer fra seks måneder til inntil to år og skal kunne tas i bruk direkte i arbeidslivet. 

ONF mener det er viktig å tenke nytt, men er vi er mer opptatt av at et løft nå gis til fagskoleutdanning på inntil to år. Fagskolen skal være yrkesrelevant og hvis det skal være snakk om et tredje år og yrkesbachelor, må det finnes et klart behov i arbeidslivet.

Norge trenger flere som velger yrkesfag på videregående og fagskolestudier, og da er studiepoeng på fagskolene en riktig begynnelse.

Silje Kjørholt

Over halvparten av NHOs medlemsbedrifter uttalte i kompetansebarometeret 2016  behov for fagskoleutdannende. Regjeringen har som ambisjon å styrke yrkesfagenes og fagskolens posisjon og til høsten legger Kunnskapsministeren Torbjørn Røe Isaksen fram en stortingsmelding om fagskolen. 

Organisasjon for norske fagskolestudenter (ONF) er interesseorganisasjonen til studenter ved fagskoler i Norge. ONF ble stifta i 2012 og har i dag 7000 medlemmer på 22 fagskoler i Norge. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS