Eton Williams er ny studentleder på Høgskolen i Sørøst-Norge. Foto: Elin Gravningen

Studentene på Sørøst har endelig valgt seg ny leder

Studentdemokratiet på Høgskolen i Sørøst-Norge har omsider valgt ny leder, Eton Williams, og vil med det få tilbake de administrative ressursene rektor Aasen inndro i mars.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Eton Williams (39) fra Kingston, Jamaica, er ny studentleder på Høgskolen i Sørøst-Norge (HSN). Han fullførte elektroingeniørstudiene sine i juni, og er glad for muligheten til å lede HSN-studentene:

— Jeg er veldig glad for muligheten til å arbeide sammen med kollegene mine i arbeidsutvalget, sier han.

I slutten av mars ble det vedtatt mistillit mot 2 av 5 medlemmer av arbeidsutvalget, og i mai ville verken valgkomitéen eller parlamentet ha noen av lederkandidatene. Studentparlamentet har stått uten leder fra 1. juli, med Simen Oftedahl som fungerende. 

Trakk tilbake støtte i mars

Rektor Petter Aasen ved Høgskolen i Sørøst-Norge trakk i forbindelse med mistillitssaken all administrativ støtte til det sentrale studentdemokratiet.

Jeg vil fokusere på saker som vil hjelpe flest mulig studenter, og gir lengst mulig effekt.

Eton Williams

En så stor høgskole skal ha et velfungerende studentdemokrati, så det er godt å se at man nå har fått ny leder på plass også. Det er bra.

Petter Aasen

— Høgskolen i Sørøst-Norge trekker umiddelbart tilbake det administrative støtteapparatet, og gir dette til campusdemokratiene, som fungerer godt og som fortjener støtte, sa Aasen, og la til:

— Parlamentet kan ikke forvente at vi stiller opp med ressurser til parlamentets arbeid mer dette studieåret.

Han presiserte i tillegg at uansett utfall av mistillitssaken så ville høgskolen lønne arbeidsutvalget ut studieåret, i henhold til arbeidsavtalen.

En raus avtale

Rektor Aasen sier til Khrono torsdag at det er kommet på plass en ny samarbeidsavtale for inneværende semester allerede, og at den ble diskutert med det ufullstendige arbeidsutvalget.

— Den har omfattet honorar til de tillitsvalgte, administrative ressurser og driftsmidler, sier han, og legger til at avtalen innebærer en klausul om en ny gjennomgang når leder er kommet på plass.

Slik Aasen har forstått det er samarbeidsavtalen raus sammenlignet med det som er vanlig på andre utdanningsinstitusjoner.

— Vi har en komplisert struktur, så det er helt greit - demokratiet skal fungere godt på alle studieprogrammer på samtlige campus, sier han, og avslutter:

— En så stor høgskole skal ha et velfungerende studentdemokrati, så det er godt å se at man nå har fått ny leder på plass også. Det er bra.

Vil se framover

(Eton Williams til høyre, sammen med avtroppet leder Michael Melbye under mistillitsbehandlingen i mars, hvor Melbye fikk mistillit mot seg. Foto: Ketil Blom Haugstulen)

Eton Williams synes ikke spørsmålet om de administrative ressursene er interessant, og vil se framover i stedet. Han understreker «samarbeidspolitikk» som sin lederstil, og vil arbeide med å utvikle lederskapet på alle nivåer i Studentdemokratiet HSN.

— Jeg vil fokusere på saker som vil hjelpe flest mulig studenter, og gir lengst mulig effekt.

— Som hvilke saker?

— For eksempel skal forskrift om opptak, studier og eksamen opp i styret, og der ser vi noen interessante punkter. Resten skal vi finne ut sammen med organisasjonen og de lokale lederne, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS