Universitetet i Bergen

Viserektor går av for å prioritere forskning

Og Benedicte Carlsen blir Universitetet i Bergens nye viserektor for forskning og internasjonale relasjoner.

Etter litt over et halvt år i rektoratet ved Universitetet i Bergen, gir Annelin Eriksen seg som viserektor. Hun har besluttet å prioritere forskningen.
Etter litt over et halvt år i rektoratet ved Universitetet i Bergen, gir Annelin Eriksen seg som viserektor. Hun har besluttet å prioritere forskningen.
Publisert Oppdatert

Carlsen overtar etter viserektor Annelin Eriksen, som bare etter litt over tre måneder i Hagen-rektoratet, gir seg for å prioritere mer tid til forskning. Det melder universitetet i en pressemelding.

— Det har vært et vanskelig valg å ta. Arbeidet i rektoratet er svært givende. Men nå har jeg fått en sjanse som jeg ikke kan ta for gitt at vil komme igjen, sier Eriksen i meldingen.

Sjansen hun snakker om er at hun er blant de få som har kommet gjennom nåløyet til andre søknadsrunde til Det europeiske forskningsrådet (ERC) Consolidators Grant.

I tillegg fikk Eriksen i vår tilslag hos Forskningsrådet på en søknad om frie prosjektmidler (FriPro). Sammen med en kollega på Harvard skal hun lede prosjektet «Teknologier for udødelighet: en studie av den menneskelige fremtid».

Benedicte Carlsen som er professor ved Det psykologiske fakultet trer inn i rektoratet ved nyttår.
Benedicte Carlsen som er professor ved Det psykologiske fakultet trer inn i rektoratet ved nyttår.

— Mest interessante rollen

Mens Eriksen går tilbake til sin stilling som professor ved Institutt for sosialantropologi, har professor Benedicte Carlsen blitt valgt ut som hennes arvtaker.

— Jeg synes at dette er den mest interessante rollen jeg har kunnet ha på hele universitetet. Jeg ble veldig glad da jeg ble spurt, sier Carlsen i pressemeldingen.

Carlsen er i dag professor og instituttleder på Institutt for helse, miljø og likeverd ved Det psykologiske fakultet. Hun har hovedfag i sosialantropologi og ph.d. i helsetjenesteforskning, står det i meldingen.

— Vi er svært glade for å få med oss Benedicte i rektoratet. Hun er en kunnskapsrik og dyktig leder, som med sin solide og tverrfaglige bakgrunn, har en stor bredde i sin kompetanse, sier rektor Margareth Hagen.

Carlsen tiltrer som viserektor først ved nyttår.

Rektor Hagen berømmer den avtroppende viserektor Eriksens viktige bidrag til rektoratets fagpolitiske arbeid.

— Det har vært en glede å arbeide sammen med Annelin, og hun vil bli savnet i rektoratet. Samtidig har jeg både forståelse og respekt for valget hun har tatt. Jeg er glad hun også nå ønsker å bidra til å sikre en god overgang for påtroppende viserektor, sier Hagen i pressemeldingen.

Eriksen satt også som viserektor i rektor Dag Rune Olsens rektorat, og kom inn som viserektor for globale relasjoner i en 50 prosent stilling i 2017.

Powered by Labrador CMS