ny jobb

Villanger ny direktør ved Chr. Michelsens Institutt

Styret ved Chr. Michelsens Institutt har ansatt Espen Villanger som ny direktør fra 1. april 2022.

Espen Villanger begynner i sin nye stilling ved Chr. Michelsen Institutt 1. april.
Espen Villanger begynner i sin nye stilling ved Chr. Michelsen Institutt 1. april.
Publisert

Espen Villanger har vært ansatt ved Chr. Michelsens Institutt (CMI) siden 2002. Han er er nå forskningsleder og forsker 1 ved instituttet. Fra 1. april blir han direktør samme sted og overtar da stafettpinnen etter Ottar Mæstad som har vært direktør ved CMI i tolv år når hans siste åremål løper ut i 2022.

Chr. Michelsens Institutt (CMI) er et uavhengig samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt med 70 ansatte, som driver med forskning innen global utvikling.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Villanger sier at han gleder seg til å videreutvikle instituttet sammen med kompetente og dyktige kolleger.

— Verden har et stort behov for kunnskapen CMI leverer. Skal vi oppnå FNs bærekraftsmål trenger vi forskning som kan bidra til å hjelpe folk ut av fattigdom, sikre menneskerettigheter og redusere konflikter, korrupsjon og ulikhet. Det er ekstremt motiverende å få lede en organisasjon som er med å løse disse problemene for de mest sårbare og utsatte menneskene på kloden, sier Villanger i en pressemelding fra CMI.

Store forventninger

Styreleder ved CMI, Gunn Mangerud er svært fornøyd med ansettelsen av Espen Villanger.

— CMI spiller en viktig rolle gjennom å utvikle forskningsbasert kunnskap som adresserer globale samfunnsutfordringer. Med Villanger får CMI en ny direktør som både kjenner forskningslandskapet og CMIs forskningsområder godt. Styret har store forventninger til Villangers evne til å videreutvikle CMI som organisasjon og kunnskapsaktør og sikre at CMI også fremover har en viktig rolle som forskningsinstitutt og som bidragsyter til kunnskapsbasert politikkutforming, sier Mangerrud i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS