FOTO: Wikimedia

Disse universitetene vokser raskest

Nanyang Technological University (NTU) har steget 108 plasser til en 61. plass i World University Rankings. Og vokser dermed raskest i verden.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

NTU (bildet over), ikke NTNU, troner på topp av de raskest voksende universitetene i verden, ifølge Times Higher Education (THE). Det skjer under ledelse av svenske Bertil Andersson, skriver Universitetsavisa.

Times Higher Education har plukket ut de sju raskest voksende universitetene under 50 år, og sett på hvorfor de lykkes.

Dette kommer i forkant av en mer utfyllende liste der de 100 raskest voksende listes opp. I fjor var Universitetet i Tromsø eneste norske representant på lista med en 64. plass.

Tøft å være ung

Å vise at forskningen har verdi i den virkelige verden er uvurderlig. 

Bertil Andersson

Det er tøft å være et ungt universitet, for det er allment akseptert at de beste universitetene ble stiftet mellom det 11. og det 19. århundre, ifølge Times Higher Education.

De unge institusjonene regnes som dem som ble grunnlagt for 50 eller færre år siden. Gjennomsnittsalderen i THEs World University Rankings topp 100 er nesten 200 år.

Noen av de unge greier likevel å hevde seg på rankinglistene, selv om de ikke har en rik historie å vise til.

Dette er de sju «rising stars»:

  1. Nanyang Technological University (Singapore, 1991)
  2. Maastricht University (Nederland, 1976)
  3. University og Warwick (UK, 1965)
  4. Korea Advanced Institute of Science and Technology (Sør-Korea, 1971)
  5. Pompeu Fabra University (Spania, 1990)
  6. École Polytechnique Fédérale de Lausanne (Sveits, 1969)
  7. Hong Kong University og Science and Technology (Hong Kong, 1991)

Tre suksesskriterier

Samtlige av disse skårer høyt på tre områder i THEs World University Rankings. Ifølge THEs analyser er dette siteringer, inntekter fra industrien og internasjonal attraktivitet.

Sistnevnte handler om hvor mange internasjonale studenter og ansatte de tiltrekker seg, og i hvilken grad universitetets ansatte er medforfattere i forskningsartikler sammen med andre institusjoner.

Rekruttering og samarbeid

Svenske Bertil Andersson er president ved Nanyang Technological University (NTU). Universitetet har steget 108 plasser til en 61. plass i World University Rankings i løpet av de siste fire årene. Andersson sier at man som ungt universitet må jobbe hardere for å gjøre seg bemerket, men at man også trenger en dose flaks.

— Man må være dedikert til internasjonalisering gjennom å rekruttere de beste forskerne, samt masterstudenter og stipendiater. Samtidig er det viktig å jobbe med store avtaler med nasjonalt og internasjonalt næringsliv, og å vise at forskningen har verdi i den virkelige verden er uvurderlig, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS