Tord Øverland vant kampen om ledervervet i Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Tord Øverland vant kampen om ledervervet i Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Nye studentledere klare for full innsats på heltid

Å gjøre studentinvolvering i forskning til mer enn ord er den viktigste saken for nyvalgt leder for Studentparlamentet på Høgskolen i Oslo og Akershus: Tord Øverland.

Publisert Oppdatert

Denne artikkelen er mer enn et år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag ble det valgt nytt Arbeidsutvalg til Studentparlamentet. På parlamentets valgmøte var det stor interesse for de fleste vervene, og det ble gjennomført kampvoteringer på alle plassene i arbeidsutvalget. 

Tord Øverland og Mikkel Brattset Oddum var de to som kjempet om ledervervet. Etter både valgtaler og spørsmål fra salen, var det den 24 år gamle ergoterapistudenten, Tord Øverland, som stakk av med seieren. Han er opptatt av å inkludere studentene mer i forskningen på høgskolen, og vil prioritere arbeid med dette det neste året. 

— Hvis jeg er nødt til å velge en hovedsak, må det bli studentaktiv forskning, sier Øverland. 

Mikkel Brattset Oddum tapte ledervalget, og sier han er skuffet, men likevel trygg på at Studentparlamentet er i gode hender med det nyvalgte arbeidsutvalget. 

— Man stiller jo til valg for å vinne, så klart er jeg skuffa, sier Oddum. 

LES OGSÅ: Kamp om toppvervene på høgskolen

(Mikkel Brattset Oddum (t.v.) og Tord Øverland rett etter at det ble klart at Øverland stakk av med seieren i ledervalget.)

Kamp om plassene  

Det var kampvoteringer om alle plassene i arbeidsutvalget, og engasjementet blant kandidatene var stort. Med seg i arbeidsutvalget får Øverland flere erfarne studentpolitikere fra høgskolen.

Tamara Eiret er valgt til ny nestleder. Hun er 26 år og går bachelorstudiet i tegnspråk og tolkning på HiOA. Hennes motkandidater var William Sæbø og Trym Vogt. 

Kine Nossen er valgt til ny fagpolitisk ansvarlig. 23-åringen går på barnehagelærerutdanningen ved HiOA, og sitter i dag som studentrepresentant i klagenemnda på høgskolen.  Hennes motkandidater var Mari T. Flatmo og William Sæbø. 

Jørgen Andersen er valgt til ny læringsmiljøansvarlig. Hans motkandidater var Mari T. Flatmo. Flatmo hadde i utgangspunktet stilt som læringsmiljøansvarlig, men hadde fått et mindretall i valgkomiteen bak seg på plassen som fagpolitisk ansvarlig. 

Det var mange følelser involvert i valgene (bildet under), og Nossen måtte felle en tåre eller tre da det ble klart at hun stakk av med seieren i valget av fagpolitisk ansvarlig i arbeidsutvalget. Ved siden av sitter Mari T. Flatmo som tapte valget. 

— Universitetssatsingen blir en utfordring

I vårsola utenfor Chateu Neuf samles det nyvalgte arbeidsutvalget for første gang. De er spent på hvordan deres nye hverdag blir, og gleder seg til å ta fatt på jobben, som for dem starter 1. juli. Da tar de over kontorene og begynner sin ettårige periode. 

— Universitetssatsingen kommer nok til å by på noen problemer for oss, fordi det er en prosess som går så utrolig fort, sier Nossen.

— Å bli universitet er ikke nødvendigvis et mål i seg selv, men å sikre kvaliteten her på HiOA er et mål, fortsetter Eiret. 

De mener det er viktig å engasjere seg i studentdemokratiet, og at det nytter å bruke tida si på studentpolitikk. 

— Med mindre du er 100 prosent fornøyd med alt på HiOA, er det ingen andre enn deg sjøl som kommer til å ta tak i det, smiler Nossen. 

Mer politikk på møtene

Øverland mener også at Studentparlamentet må prioritere politikkutvikling denne perioden, og forklarer at det er viktig å inkludere hele studentdemokratiet i denne politikkutviklingen. 

Han er tidligere læringsmiljøansvarlig i Studentparlamentet 2012/2013. Tidligere i vår sto han også fram i Khrono og fortalte hvordan han gikk på en smell etter å ha vært heltids tillitsvalgt i nettopp Studentparlamentet.

LES OGSÅ: Superhelt møtte veggen i studentenes tjeneste

— Vi må bruke mindre tid på studentparlamentsmøtene til å snakke om organisasjonen vår. I løpet av perioden må vi bli flinkere til å bruke tiden på møtene våre til å utvikle politikk, sier Øverland.  

Hvilke saker det er viktigst å utvikle politikk på er noe han ønsker å komme fram til i fellesskap med både det nye arbeidsutvalget og resten av studentdemokratiet. 

— Vi har bare vært valgt i rundt en time, så vi har ikke rukket å sette oss ned for å diskutere akkurat det ennå, ler Øverland. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS