Morten Djupdal og Marte Øien, Studentparlamentet ved HiST. Foto: Mikkel Walle
Morten Djupdal og Marte Øien, Studentparlamentet ved HiST. Foto: Mikkel Walle

Studentene skeptiske til krav om utveksling

— Utveksling må være et tilbud, ikke et krav, sier leder av Studentparlamentet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag, Morten Djupdal.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen uttalte sa på NOKUT-frokosten sist torsdag at han vurderer å gjøre utveksling til regelen, ikke unntaket.  Dette reagerer Studentparlamentet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag på, ifølge Universitetsavisa

Les også: Isaksen vil at studieopphold i utlandet skal være regelen

— Det er vel og bra at man tilrettelegger for at det skal være enkelt å dra ut, men det kan ikke være obligatorisk, sier Marte Øien, nestleder i Studentparlamentet ved Høgskolen i Sør-Trøndelag (HiST), i en pressemelding.

Studentlederne mener at høyere utdanning skal være åpent for alle, og at obligatorisk utveksling vil gjøre dette vanskelig.

— Det kan finnes mange grunner til at mennesker ikke ønsker eller kan forlate hus og hjem for å tilbringe flere måneder i et annet land, påpeker Djupdal .

Studentpolitikerne er klare på at høyere utdanning også skal være åpen for studenter med barn, idrettsutøvere, politiske verv eller andre ting som holder de på et sted.  

— Studentparlamentet ved HiST er for økt internasjonalisering og jobber aktivt for å gjøre det lettere for studenter å utveksle, men vi kan ikke tvinge studenter ut. Da gjør vi det vanskelig for mange å studere, heter det i meldingen.

Det kan finnes mange grunner til at mennesker ikke ønsker eller kan forlate hus og hjem for å tilbringe flere måneder i et annet land.

Morten Djupdal

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS