Internasjonal uke har fått navnet Winter Fest. Studierådgiver Karl Norli er en av arrangørene og han håper festen skal motivere flere studenter til å ta steget ut i verden. Foto: Karen Oline Setten
Internasjonal uke har fått navnet Winter Fest. Studierådgiver Karl Norli er en av arrangørene og han håper festen skal motivere flere studenter til å ta steget ut i verden. Foto: Karen Oline Setten

Vinterfest for utveksling

Denne uka er det klart for vinterfest på høgskolen for å skape blest om internasjonale studiemuligheter.

Publisert Oppdatert

— Vi gjør dette for å få studenter til å tenke internasjonalt, sier Karl Norli. Han er studierådgiver og har ansvaret for vinterfesten. 

Arrangementet starter mandag og varer til fredag neste uke. Det er uken før fristen for å søke om utvekslingsopphold går ut.

Fristen er 15. februar, og Karl Nordli avviser at dette er knapp tid for studentene til å tenke seg om.

— Vi tenker langsiktig. Vi ønsker et økende antall utvekslingsstudenter fra skolen på sikt. Arrangementet er mest beregnet på de som skal på utveksling i 2015, slik at de allerede nå kan tenke seg om, sier han.

NHO og Aker Solution foreleser

I løpet av uka har de invitert kjente og ukjente personer til å underholde og forelese. Blant annet NHO og Aker Solution kommer.

Norli sier at næringslivet etterspør folk som har internasjonal erfaring i større gard nå enn før.

— Det er viktig for studentene at de får høre hva arbeidsgivere ser etter når de søker etter ansatte, sier han.

Han forteller videre at den brasilianske ambassaden kommer også for å fortelle om utveksling.

— Brasil er et land i stor vekst. De sender de flinkeste studentene til utlandet og kommer hjem igjen med mye internasjonal erfaring.

— Finnes en verden utfor Norge

Det er tidligere «Internasjonal uke» som har byttet navn til  «Winter Fest » og de som står bak er Studentparlamentet ved HiOA, Senter for internasjonalisering for utdanning (SIU) og Samfunnet Bislet. Samfunnet kom med forslag til HiOA i september og de fire aktørene har jobbet med det siden.

Prosjektet har fått tildelt Erasmus-midler fra EU på 50.000 kroner i tillegg har SIU og Studentparlamentet bidratt med litt. Norli forteller at dette er et lavbudsjett-prosjekt ettersom dette er første gang det lages og har bevisst ikke ønsket støtte fra høgskolen. 

— Hvorfor skal studenter dra på utveksling?

— Det er for å se at det finnes en verden utenfor Norge, at næringslivet søker slik kompetanse og at man trenger det for privatlivet, sier han.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS