Universitetet i Agders studiesenter Metochi på den greske øya Lesvos. Foto: Uia
Universitetet i Agders studiesenter Metochi på den greske øya Lesvos. Foto: Uia

Utsatte styrereise til Hellas

Klima. Styret ved Universitetet i Agder vedtok å utsette sin planlagte Hellas-tur av klimahensyn.

Publisert

Universitetsstyret vedtok onsdag å utsette den planlagte reisen til Hellas til det foreligger en bærekraftsanalyse og en klimaplan for reiser ved universitetet.

Styret skulle etter planen ha reist til studiesenteret Metochi på øya Lesvos, også kjent som Lesbos, 14.-21. juni, med styreseminar og styremøte 16. og 17. juni.

Styret understreker i sitt vedtak at utsettelsen av reisen ikke innebærer at virksomheten på Metochi reduseres. Styret mener at alle flyreiser må vurderes ut fra flere perspektiv, og dette gjelder også vurderinger av reiser til Metochi, heter det.

Fakta

Metochi-senteret

Metochi studiesenter på Lesbos har vært drevet av Universitetet i Agder siden 1993. Nåværende leieavtale utløper i 2029.

Senteret er en del av det gresk-ortodokse Limonosklosteret på øya.

Universitetet i Agder har en rekke kurs og studietilbud på Metochi hvert år. Stedet benyttes i tillegg også av andre høgskoler, universiteter og organisasjoner.

Mange UiA-ansatte har et engasjement for Metochi og for flyktningekrisen som utspiller seg på Lesbos. Engasjementet viser seg blant annet gjennom innsamlingsaksjoner både av penger til konkrete prosjekter og av klær og annet utstyr til flyktningene.

Kilde: Styrepapirer til universitetsstyremøtet på UiA 22. januar

Vi skal gå gjennom vår reisepolicy og også foreta en bærekraftsanalyse av vår aktivitet på Metochi. Inntil det er gjennomført, mener jeg det er fornuftig å utsette reisen.

Sunniva Whittaker

Tradisjon å reise dit

Kommunikasjonsdirektør Paal Pedersen ved UiA opplyser at styret forholde seg til 16. og 17. juni som datoer for styreseminar og styremøte, selv om det ikke blir noe av Hellas-turen i denne omgang.

Han skriver på UiAs nettsider at det er tradisjon at universitetsstyret en gang i hver styreperiode legger et av styremøtene til Metochi studiesenter på Lesvos. I tillegg til styremøtet har det også vært avholdt styreseminar på denne turen, som inkluderer dialog med ansatte og med referansegruppen for Metochi, besøk på Limonosklosteret og mulighet for å bli kjent med omgivelsene.

UiA har drevet studiesenteret Metochi på Lesvos siden 1993 og nåværende leieavtale utløper i 2029. Senteret er en del av det gresk-ortodokse Limonosklosteret på øya.

Universitetet har en rekke kurs og studietilbud på Metochi hvert år. Stedet benyttes i tillegg også av andre høgskoler, universiteter og organisasjoner.

Rektor mente det var fornuftig å utsette

Sunniva Whittaker sa før styremøtet til Khrono at hun mener det er fornuftig å utsette reisen til Lesvos.

— Vi skal gå gjennom vår reisepolicy og også foreta en bærekraftsanalyse av vår aktivitet på Metochi. Inntil det er gjennomført, mener jeg det er fornuftig å utsette reisen, sa hun.

Whittaker sa videre at det er viktig at universitetsstyret får et innblikk i universitetets aktivitet på Lesvos og får anledning til å utforske mulighetene som ligger i tilstedeværelsen der.

Powered by Labrador CMS