Kortnytt

Utenlandske studenter kan komme til Norge

Publisert

Fra 1. juli kan studenter som har fått opptak til studier i Norge komme til landet. Dette vil gjelde både for studenter med rett til studieopphold etter EØS-reglene og studenter med oppholdstillatelse for studieopphold etter reglene som gjelder for tredjelandsborgere. Unntaket omfatter også utvekslingselever i videregående opplæring og folkehøyskoleelever.Dette kommer frem i en pressemelding fra Kunnskapsdepartementet.

Statsråd Henrik Asheim er glad for at utenlandske studenter kan komme til Norge i høstsemesteret.
Statsråd Henrik Asheim er glad for at utenlandske studenter kan komme til Norge i høstsemesteret.

– Jeg har gjennom hele denne perioden ønsket en mest mulig normal situasjon til høstens studiestart. En del av det er å kunne ønske internasjonale studenter velkommen til Norge og til norske universiteter og høyskoler. Jeg vet at mange institusjoner gleder seg veldig til å ta imot sine nye internasjonale studenter, og det gjør jeg også, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Henrik Asheim i pressemeldingen.

Karantenereglene vil være gjeldende for studentene som kommer fra utlandet.

Flere norske universitet og høgskoler har sagt nei til all utveksling kommende semester, og noen, som Universitetet i Oslo og Universitetet i Tromsø - Norges arktiske universitet har også sagt nei til innveksling. Andre, som NTNU, har sagt at de vil forsøke å kunne ta imot studenter fra andre land.

(Hilde Kristin Strand / Khrono)

Powered by Labrador CMS