museum

Universitetsmuseet er nominert til årets museum i Europa

— Dette er en anerkjennelse av arbeidet UiB og Universitetsmuseet gjorde både i rehabiliteringen av Museplassen 3 og i utviklingen av nye utstillinger, sier direktør Kari Loe Hjelle.

Universitetsmuseet i Bergen er nominert til årets museum i Europa. Her er deres nominasjonsvideo.

Publisert

Universitetsmuseet i Bergen er blant de nominerte til prisen «European Museum of The Year Award». Universitetsmuseet er organisert under Universitetet i Bergen (UiB), og i fjor ble museet kåret til «Årets museum i Norge» av Norges Museumsforbund. Da fikk de prisen på bakgrunn av den oppgraderingen som skjedde før gjenåpningen høsten 2019.

— En stor ære

European Museum of The Year Award-prisen blir delt ut lørdag 7. mai, i Tartu i Estland på den årlige konferansen for Europeiske universiteter. Der er ledelsen ved universitetsmuseet nå på plass.

— Det er en stor ære for Universitetsmuseet å være nominert til en så viktig pris. Dette er en anerkjennelse av arbeidet UiB og Universitetsmuseet gjorde både i rehabiliteringen av Museplassen 3 og i utviklingen av nye utstillinger. Jeg vil gratulere ansatte ved Universitetsmuseet, museets tidligere direktør, samarbeidspartnere ved og utenfor UiB – dere har alle bidratt til at vi ble nominert til Årets museum i Europa 2022, sier direktør ved Universitetsmuseet i Bergen, Kari Loe Hjelle, til UiBs informasjonsavis På Høyden.

Det var kø for å komme inn på Universitetsmuseet første helgen etter nyåpningen i 2019.
Det var kø for å komme inn på Universitetsmuseet første helgen etter nyåpningen i 2019.

Forskningsbasert kunnskap

I På Høyden kommer det fram at «i en tid med økt skepsis mot forskningsbasert kunnskap, er Universitetsmuseets satsing på forskningskommunikasjon en viktig strategi for Universitetet i Bergen for å synliggjøre ny kunnskap for samfunnet og tilrettelegge for kunnskapsbaserte avgjørelser».

— Som Universitetsmuseum har vi en særlig oppgave i å formidle forskningsbasert kunnskap til samfunnet. Universitetsmuseets satsing på forskningskommunikasjon, der ikke bare kunnskap, men også kunnskapsproduksjon og forskningsprosesser står i høysetet, har gitt et universitetsmuseum av høy internasjonal standard som vi kan være stolte av, seier Loe Hjelle.

Dette sier avdelingsleder og hussjef for Universitetsmuseet Natur, Eli Kristine Økland Hausken:

— Det unike vi gjør er å vise selve forskningsprosessen slik at publikum kan ta del i hvordan et universitet skaper forskning som samfunnet kan nyttegjøre seg av og komme sterkere ut av. Å bli nominert til en pris for det arbeidet Avdeling for forskningskommunikasjon og museet gjør sammen med mange samarbeidspartnere ved og utenfor UiB er vi svært stolte for, sier Hausken.

190 årsverk

Universitetsmuseet i Bergen består av fire avdelinger: forskning kulturhistorie, forskning og samlingsforvaltning naturhistorie, forskningskommunikasjon og samlingsforvaltning.

Museet dekker disiplinene zoologi, botanikk, paleobiologi, geologi, antropologi, arkeologi, kunst- og kulturhistorie, og har omlag 190 årsverk, fordelt på vitenskapelige, midlertidig rekrutteringsstillinger, tekniske- og administrative stillinger.

Museet disponerer samlet sett omlag 38 000 m2 til utstillinger, magasiner, laboratorier og kontorer.

Powered by Labrador CMS