Fusjon
Universitetsforlaget og Aschehoug slås sammen. Ansatte reagerer
Den nye forlagssjefen i Universitetsforlaget, Heidi Norland, ser lyst på sammenslåingen. Ifølge Morgenbladet skal ansatte ha grått da de fikk beskjeden.
— Digital utvikling krever spisskompetanse. Jeg er glad for at vi kan bygge den kompetansen som del av Aschehoug.
Det sier Heidi Norland, som fra 1. april overtar styringen i Universitetsforlaget. Hun kommer fra stillingen som redaksjonsleder, og skifter stilling idet en stor endring står på trammen.
Slås sammen
Universitetsforlaget har vært et eget selskap i over 70 år, men innen slutten av april fusjoneres forlaget med Aschehoug, som det også har vært datterselskap av siden år 2000.
Direktør for Aschehoug Utdanning, Bente Franck-Sætervoll, forsikrer overfor Klassekampen om at ingen ansatte i Universitetsforlaget kommer til å miste jobben.
— Fusjonen følger reglene som gjelder for virksomhetsoverdragelse, og alle ansatte i Universitetsforlaget blir dermed formelt ansatte i Aschehoug etter fusjonen, sier Franck-Sætervoll.
Morgenbladet melder fredag at mange ansatte opplevde nyheten om sammenslåingen som «dramatisk», og enkelte er i «sjokk» over det de oppfatter som en «dårlig forkledd nedbemanningsprosess». Flere skal ha vært tydelig preget etter å ha fått nyheten, og noen gråt.
Sluttpakker
Franck-Sætervoll presiserer overfor Klassekampen at det med fusjonen følger en omorganisering av hele utdanningsorganisasjonen i Aschehoug, som Universitetsforlaget nå blir en del av.
— Det medfører blant annet at arbeidsform og teamtilknytning vil endre seg for mange av våre ansatte, sier hun.
Til Morgenbladet sier hun at de er åpne for at ansatte kan ta sluttpakker.
— Vi har åpnet for at man kan søke om sluttpakker dersom man selv mener det er den beste løsningen, og hvis man ser det er roller eller team som ikke passer for en selv. Det er bare et fåtall som har fått tilbud om å søke sluttpakke, og vi antar at det bare er et fåtall av disse søknadene som blir innvilget.
Den nye forlagssjefen i Universitetsforlaget, Heidi Norland, er positiv til fusjonen, og i en uttalelse på Universitetsforlagets nettside, sier den tidligere redaksjonslederen at hun er spesielt glad for at Universitetsforlaget skal samarbeide tett med Aschehoug skole.
— De har kunnskap om den digitale eleven som vi trenger. Vi må se for oss framtidas student, da må vi vite hva de gjør i den heldigitale skolen, sier Norland.
— Perfekt for rollen
Franck-Sætervoll er også fornøyd med å få Heidi Norland på plass i sjefsstolen for forlaget som nå skal fusjoneres med Aschehoug.
— Universitetsforlaget har en stolt historie, en sterk markedsposisjon og utgir svært mange av Norges viktigste akademiske forfattere. Det vil Heidi forvalte med klokskap og respekt. Hun har også med seg et utrolig sterkt mannskap som lever og ånder for aktiv og nyskapende kunnskapsformidling, sier utdanningsdirektøren.
Forlegger og konsernsjef i Aschehoug, Mads Nygaard uttrykker også glede over ansettelsen av Heidi Norland.
— Med sin inngående kjennskap til forlaget kombinert med sin store nysgjerrighet og iver etter å drive aktiv kunnskapsformidling, er hun perfekt for rollen, sier Nygaard.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Satte ny doktorgradsrekord i vår