Her sikrer Per Foss i Patentstyret og Gøril Hanås avtalen som sikrer et samarbeid og en ny mastergradutdanning ved Universitet i Agder. Foto: Patenstyret

Universitetet i Agder har inngått avtale med Patentstyret

Avtale. Skal styrke opplæringen blant studenter, undervisningspersonale, administrative ansatte, forskere og doktorgradskandidater innen områder som merkevarebygging, designbeskyttelse og patenter.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Universitetet i Agder (UiA) er det første universitetet som har inngått en slik avtale med Patentstyret.

Å få denne kunnskapen inn i relevante studie- og fagretninger på universiteter er et viktig skritt i riktig retning

Per Foss

Det skriver kommunikasjonsrådgiver ved UiA, Arne Martin Larsen, i en e-post til Khrono.

Fakta

Dette er Patentstyret

Patentstyret er et nasjonalt senter for immaterielle rettigheter og verdier.

I tillegg til behandling av søknader om patent og registrering av design og varemerker, omfatter denne rollen også et ansvar for å øke kunnskapen om og kompetansen innen industrielle rettigheter i næringslivet og samfunnet for øvrig.

Patentstyret skal bidra til at bedrifter kan sikre investeringer og konkurranseevne, og dermed skape økonomisk vekst i samfunnet.

Kunnskaps- og informasjonsspredning skjer ved kurs, foredrag og direkte kontakt, samt i form av samarbeid med andre aktører.

Avtalen mellom UiA og Patentstyret går i hovedsak ut på at opplæringen blant studenter, undervisningspersonale, administrativt ansatte, forskere og doktorgradskandidater innen områder som merkevarebygging, designbeskyttelse og patenter.

Fra høsten 2020 skal UiA tilby en mastergradutdanning i entreprenørskap, hvor immaterielle rettigheter (IPR) vil stå sentralt.

— UiA er glad for å være det første universitetet som har inngått en slik avtale med Patentstyret, sier viserektor for samfunnskontakt og nyskaping ved UiA, Gøril Hanås, i en kommentar til universitetets egne hjemmesider.

Direktør Per Foss i Patentstyret er også glad for å få i havn en avtale.

— Å få denne kunnskapen inn i relevante studie- og fagretninger på universiteter er et viktig skritt i riktig retning, sier Foss.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS