Her sikrer Per Foss i Patentstyret og Gøril Hanås avtalen som sikrer et samarbeid og en ny mastergradutdanning ved Universitet i Agder. Foto: Patenstyret
Her sikrer Per Foss i Patentstyret og Gøril Hanås avtalen som sikrer et samarbeid og en ny mastergradutdanning ved Universitet i Agder. Foto: Patenstyret

Universitetet i Agder har inngått avtale med Patentstyret

Avtale. Skal styrke opplæringen blant studenter, undervisningspersonale, administrative ansatte, forskere og doktorgradskandidater innen områder som merkevarebygging, designbeskyttelse og patenter.

Publisert

Universitetet i Agder (UiA) er det første universitetet som har inngått en slik avtale med Patentstyret.

Å få denne kunnskapen inn i relevante studie- og fagretninger på universiteter er et viktig skritt i riktig retning

Per Foss

Det skriver kommunikasjonsrådgiver ved UiA, Arne Martin Larsen, i en e-post til Khrono.

Fakta

Dette er Patentstyret

Patentstyret er et nasjonalt senter for immaterielle rettigheter og verdier.

I tillegg til behandling av søknader om patent og registrering av design og varemerker, omfatter denne rollen også et ansvar for å øke kunnskapen om og kompetansen innen industrielle rettigheter i næringslivet og samfunnet for øvrig.

Patentstyret skal bidra til at bedrifter kan sikre investeringer og konkurranseevne, og dermed skape økonomisk vekst i samfunnet.

Kunnskaps- og informasjonsspredning skjer ved kurs, foredrag og direkte kontakt, samt i form av samarbeid med andre aktører.

Avtalen mellom UiA og Patentstyret går i hovedsak ut på at opplæringen blant studenter, undervisningspersonale, administrativt ansatte, forskere og doktorgradskandidater innen områder som merkevarebygging, designbeskyttelse og patenter.

Fra høsten 2020 skal UiA tilby en mastergradutdanning i entreprenørskap, hvor immaterielle rettigheter (IPR) vil stå sentralt.

— UiA er glad for å være det første universitetet som har inngått en slik avtale med Patentstyret, sier viserektor for samfunnskontakt og nyskaping ved UiA, Gøril Hanås, i en kommentar til universitetets egne hjemmesider.

Direktør Per Foss i Patentstyret er også glad for å få i havn en avtale.

— Å få denne kunnskapen inn i relevante studie- og fagretninger på universiteter er et viktig skritt i riktig retning, sier Foss.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS