medlemskap

UiO-professor blir Norges tiende medlem i prestisjetung organisasjon

Medlemskap tilbys fremragende forskere innen livsvitenskap etter grundig fagfellevurdering. Anne Simonsen blir Norges tiende medlem.

Professor Anne Simonsen har spesialisert seg innen molekylær cellebiologi med hovedfokus på å forstå hvordan kreft oppstår. Hun er eneste norske forsker som er tatt opp som medlem i EMBO i år.
Professor Anne Simonsen har spesialisert seg innen molekylær cellebiologi med hovedfokus på å forstå hvordan kreft oppstår. Hun er eneste norske forsker som er tatt opp som medlem i EMBO i år.
Publisert

Fra 7. juli er professor Anne Simonsen ved Universitetet i Oslo tatt opp som medlem i organisasjonen European Molecular Biology Organization (EMBO).

Simonsen, som også er nestleder ved Senteret for fremragende forskning CANCELL, blir med det det tiende medlemmet i EMBO fra norske universiteter og forskningsinstitusjoner.

— Det er selvfølgelig en stor ære å bli valgt inn som medlem av EMBO, sier Anne Simonsen i en pressemelding. Hun fortsetter:

— Medlemskapet er en anerkjennelse av forskningsresultatene jeg og mine medarbeidere har oppnådd. Jeg gleder meg også til å ta del i, og bidra til, ulike møter og andre aktiviteter i regi av EMBO.

En av 52 nye medlemmer

EMBO er en internasjonal organisasjon av livsvitenskapsforskere, som har mer enn 1800 fagfellevurderte medlemmer.

For å bli medlem må du først bli nominert av et medlem, og deretter blir du fagfellevurdert av andre EMBO-medlemmer og EMBO-rådet.

I år utnevnes 52 nye medlemmer og 11 tilknyttede medlemmer. Anne Simonsen er den eneste norske forskeren på årets liste over nye medlemmer.

Prodekan for forskning, Jens Petter Berg.
Prodekan for forskning, Jens Petter Berg.

— På vegne av Det medisinske fakultet vil jeg gratulere Anne Simonsen med den ærefulle utnevnelsen. Vi er svært stolte og glade over at Anne har fått dette presitsjefylte medlemskapet, sier prodekan for forskning, Jens Petter Berg, i pressemeldingen.

Ti norske medlemmer

EMBO-medlemskap gis på livstid til fremragende forskere som har utmerket seg med sine bidrag til biovitenskapene.

Det er blant annet 88 nobelprisvinnere med i organisasjonen.

Ti norske forskere har nådd opp og blitt utnevnt til medlemmer i EMBO, blant andre nobelprisvinnerne Edvard og May-Britt Moser.

I tillegg er Hans Krokan også medlem fra Trondheim.

Fra Oslo: Erik Boye, Gareth Griffiths, Jacob B. Natvig, Kirsten Sandvig, Kirsten Skarstad, Anne Simonsen og Harald Stenmark.