Ugandas største universitet i flammer

Søndag morgen begynte det å brenne i hovedbygningen til Makerere-universitetet. Universitetet er en av hovedpartnerne til Universitetet i Bergen.

I bygget har man lagret studentjournaler og arkiverte filer som dekker hele historien til universitetet.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hovedbygningen ved Makerere-universitet - the Ivory Tower - sto søndag morgen i flammer. Makerere er Ugandas eldste og største universitet.

Fra Facebook og Twitter-kontoene til universitetet kan man se rystende bilder.

«Triste nyheter i dag! Den fine hovedbygningen til Universitetet i Makerere brant ned i natt. Makerere er blant Afrikas sterkeste universiteter, og en av våre eldste partnere. Vi feiret 30 års samarbeid i fjor, et samarbeid som har involvert en veldig stor vifte av fag ved UiB,» skriver prorektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen på sin Facebook-profil søndag.

Bygningen det er snakk om er en av universitetets eldste strukturer, og er ifølge Dispatch selve symbolet på universitetet. Bygget ble ferdigstilt i 1941.

I dette bygget befinner blant annet viserektorens kontor seg. I bygget har man også lagret studentjournaler og arkiverte filer som dekker hele historien til universitetet. Kilden til brannen er fortsatt uviss.

Ifølge Dispatch har politiet i Uganda satt i gang en etterforskning for å finne ut hva som er årsaken.

Universitetets rektor, Barnabas Nawangwe, sier i en uttalelse at de vil restaurere bygningen til sin historiske tilstand så fort det lar seg gjøre.

«Det er en veldig mørk morgen for Makerere universitetet», skriver Nawangwe i en tweet.

Powered by Labrador CMS