Ugandas største universitet i flammer

Søndag morgen begynte det å brenne i hovedbygningen til Makerere-universitetet. Universitetet er en av hovedpartnerne til Universitetet i Bergen.

I bygget har man lagret studentjournaler og arkiverte filer som dekker hele historien til universitetet.
I bygget har man lagret studentjournaler og arkiverte filer som dekker hele historien til universitetet.
Publisert Oppdatert

Hovedbygningen ved Makerere-universitet - the Ivory Tower - sto søndag morgen i flammer. Makerere er Ugandas eldste og største universitet.

Fra Facebook og Twitter-kontoene til universitetet kan man se rystende bilder.

«Triste nyheter i dag! Den fine hovedbygningen til Universitetet i Makerere brant ned i natt. Makerere er blant Afrikas sterkeste universiteter, og en av våre eldste partnere. Vi feiret 30 års samarbeid i fjor, et samarbeid som har involvert en veldig stor vifte av fag ved UiB,» skriver prorektor ved Universitetet i Bergen, Margareth Hagen på sin Facebook-profil søndag.

Bygningen det er snakk om er en av universitetets eldste strukturer, og er ifølge Dispatch selve symbolet på universitetet. Bygget ble ferdigstilt i 1941.

I dette bygget befinner blant annet viserektorens kontor seg. I bygget har man også lagret studentjournaler og arkiverte filer som dekker hele historien til universitetet. Kilden til brannen er fortsatt uviss.

Ifølge Dispatch har politiet i Uganda satt i gang en etterforskning for å finne ut hva som er årsaken.

Universitetets rektor, Barnabas Nawangwe, sier i en uttalelse at de vil restaurere bygningen til sin historiske tilstand så fort det lar seg gjøre.

«Det er en veldig mørk morgen for Makerere universitetet», skriver Nawangwe i en tweet.

Powered by Labrador CMS