studentdemokrati

Trekker seg som studentleder

Leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, Aksel Haukom, trekker seg ved nyttår til fordel for Arbeiderpartiets stortingsgruppe.

Aksel Haukom har vært leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen siden i sommer.
Aksel Haukom har vært leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen siden i sommer.
Publisert

Fra 1. januar overtar nestleder Andrea Nesvik Voss som fungerende leder av Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen.

— Andrea har vært en svært viktig støttespiller, og jeg har full tillit at hun holder fortet frem til neste parlamentsmøte, sier Aksel Haukom.

Han opplyser til Khrono at han fratrer fordi han skal begynne som kommunikasjonsmedarbeider i Arbeiderpartiets stortingsgruppe i januar.

— Det blir spennende å kunne delta midt i der det skjer, i et parti som jeg har stor tro på, sier han.

Haukom studerer politisk økonomi, men har et års pause fra studiene på grunn av vervet som leder for Studentparlamentet, og han skal tilbake til studiene til høsten.

I en melding til Studentparlamentet skriver han at det er med tungt hjerte han fratrer fra vervet som leder.

— Jeg har vært tillitsvalgt siden høsten 2019, og hatt æren av å lede studentdemokratiets øverste organ siden 1. juli i år. Jeg har fått en sjanse jeg ikke kunne takke nei til, og tar den vemodige avgjørelsen om å tre av, skriver han.

Han sier videre at det er vanskelig å trekke seg på grunn av det gode arbeidsmiljøet i Studentparlamentet og at perioden han har hatt som leder har vært svært innholdsrik.

— Jeg er stolt over alle gjennomslagene vi har fått til sammen dette semesteret. Med det arbeidsutvalget vi har, vil det komme flere, regner jeg med, sier han.

Powered by Labrador CMS