Professor og styremedlem Bent Sofus Tranøy (ved Høgskolen i Innlandet (bildet) ønsket saken om rektoransettelsen sendt i retur på et lukket møte 10.mars. Foto: Audestad Paal
Professor og styremedlem Bent Sofus Tranøy (ved Høgskolen i Innlandet (bildet) ønsket saken om rektoransettelsen sendt i retur på et lukket møte 10.mars. Foto: Audestad Paal

Det er ikke «full tillit» til rektorprosessen

Professor og styremedlem ved Høgskolen i Innlandet, Bent Sofus Tranøy, reagerer på at høgskolen nå informerer om «full tillit» til prosessen med å ansette rektor. — Det stemmer rett og slett ikke, sier han.

Publisert Oppdatert

Professor Bent Sofus Tranøy sitter i styret ved Høgskolen i Innlandet. Han reagerer på at det nå ligger informasjon ute på høgskolens hjemmesider om at det er full tillit til innstillingsutvalget og prosessen rundt tilsetting av ny rektor. 

— Dette stemmer rett og slett ikke, sier han til Khrono. 

— Under det lukkede styremøtet 10.mars hvor det ble orientert om rektorprosessen stemte jeg for at saken skulle sendes i retur, forteller han. 

— Hvorfor det? 

— Det kan jeg ikke gå i detaljer om all den tid det var et lukket møte. Men det handler om saksbehandling og god forvaltningsskikk. Jeg var alene om dette standpunktet, men det er altså ikke dekning for å si at det er «full tillit» i denne saken, sier Tranøy og viser til at han også har hatt problemer med å få protokollført uenigheten i etterkant. 

Et flertall er ingen garanti for gode beslutninger.

Bent Sofus Tranøy

Protokollen fra forrige møte er ikke lagt ut sammen med innkallingen og styrepapirene til møtet førstkommende fredag. Khrono har bedt om å få se protokollen fra møtet 10.mars, men den skal ennå ikke være klar.

Korrigerer feilinformasjon

— Korrekt opptreden er å vente til etter neste styremøte der ansettelse etter planen skal finne sted, før man eventuelt sier noe, og jeg ville ikke sagt noe om dette nå, hvis det ikke hadde vært for at det ligger ute en sak på hjemmesidene til høgskolen som sier at styret har full tillit til prosessen, direkte feilinformasjon må korrigeres, sier han og legger til: 

— Når det gjelder tillitsvalgt Gro Vasbotten på Lillehammer som bagatelliserer uroen blant de ansatte og kaller det «sololøp fra enkeltpersoner» er det å si at det er mange eksempler på at flertallet kan ta feil, sier han og viser til varslersaker for eksempel. 

— Et flertall er ingen garanti for gode beslutninger, mener Tranøy. 

— Vil heller ikke du ha Kathrine Skretting som rektor ved Høgskolen i Innlandet? 

— Jeg har overhode ingenting imot Kathrine Skretting, og kjenner heller ikke til andre som er mot hennes kandidatur, og slik energi som mange nå legger i å få henne ansatt er jeg sikker på at hun må være en veldig bra rektor. Saken handler om prosessen og saksbehandlingen, sier Bent Sofus Tranøy. 

Khrono har skrevet flere saker om det som skal være uro, eller ikke uro, rundt ansettelsesprosessen av rektor ved Høgskolen i Innlandet. Etter det vi har grunn til å tro gjenstår det én kandidat som er innstilt til styremøtet som skal ansette rektor den 24.mars, og det er tidligere rektor ved Høgskolen i Lillehammer, Kathrine Skretting. 

Mest uro på Rena?

Tillitsvalgt ved Forskerforbundet ved Høgskolen i Hedmark, Erik Fjell, har reagert og sendt brev til styret og bedt dem om å stoppe prosessen. Han reagerte blant annet på bruk av det samme hodejegerfirmaet som i sin tid ansatte Skretting på Lillhammer, samt at styreleder leder innstillingsutvalget. 

Les også: Krangles om ansettelse av ny rektor i Innlandet

Etter at denne saken ble kjent, rykket tillitsvalgt for NTL ved tidligere Høgskolen i Lillehammer, Gro Vasbotten, ut og avviste at det var uro, og mente det hele var et sololøp fra enkeltpersoner i Hedmark.

Dekan ved Campus Rena, Peer Svenkerud, er en av søkerne til rektorstillingen, men han gikk ikke videre etter første intervjurunde. 

Les også: «Det er ikke noe bråk ved Høgskolen i Innlandet»

— Du jobber også på Campus Rena, det samme gjør Erik Fjell og dekan og rektorsøker Peer Svenkerud. Er det her misnøyen med prosessen og behandlingen av saken er størst?

— Det naturlig å tenke seg at det er på Rena at Svenkeruds kvaliteter er best kjent, men som sagt, for meg handler ikke dette om hvem som skal bli rektor, men hvordan vedkommende velges.  Personlig tror jeg for eksempel at Svenkerud med sin kombinasjon av tung næringslivserfaring og doktorgrad er en noe nær ideell kandidat til jobben som dekanus på den nye handelshøyskolen vi skal etablere, sier Tranøy til Khrono.

Etter planen skal høgskolestyret ansette ny rektor på den fusjonerte høgskolen på et møte på Campus Evenstad fredag 24.mars. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS