Oppropet til 89 akademikerer om Langelandsaken er et språklig og logisk visvas, som selv en ungdomsskoleelev burde ha gjennomskuet, skriver Tommy Sørbø i dette innlegget. Foto: Solberg, Trond
Oppropet til 89 akademikerer om Langelandsaken er et språklig og logisk visvas, som selv en ungdomsskoleelev burde ha gjennomskuet, skriver Tommy Sørbø i dette innlegget. Foto: Solberg, Trond

«Å pisse på de falne guder er de små hunders glede»

Det er typisk for mobbens psykologi, som alltid kommer løpende i flokk og følge og skal ta den som allerede ligger nede, skriver kunsthistoriker og forfatter Tommy Sørbø i dette innlegget som en reaksjon på 90 akademikeres åpne brev om Langelandsaken.

Publisert Oppdatert

For et halvt års tid siden sendte professor Nils Rune Langeland slibrige meldinger til noen av sine tidligere studenter. Etter det har han blitt hengt ut som en overgriper i mange medier.

Han har beklaget meldingene, og arbeidsplassen hans, Universitetet i Stavanger har reagert ved å ta ham ut av undervisningen for neste studieår.

Det er tydeligvis ikke nok for det frie ords uredde riddere.

Les dette oppropet fra akademia og prøv å forstå hva disse universitets- og høgskoleansatte egentlig har skrevet under på: Er de mot universitetets reaksjon på Langelands meldinger, eller støtter de den?

Oppropet er ikke bare et språklig og logisk visvas, som selv en ungdomsskoleelev burde ha gjennomskuet. Det er dessverre også typisk for mobbens psykologi, som alltid kommer løpende i flokk og følge og skal ta den som allerede ligger nede.

Er det rart akademiker-forakten er voksende?

Tommy Sørbø

Hør på disse selvfølgelighetene:

«Basert på informasjonen som er blitt offentliggjort, tar vi på det sterkeste avstand fra skadelige handlinger og ytringer mot kvinner og minoriteter i det norske samfunnet.»

Hva blir det neste? Et uredd og kritisk opprop mot de som har lyst til å dytte noen utfor høye broer? Sjelden passer Nietzsches aforisme: «Å pisse på de falne guder er de små hunders glede», bedre enn her.

Politikerforakten har lenge vært et stort problem i de vestlige demokratier. Er det rart akademikerforakten er voksende?

(Innlegget er også publisert på Sørbøs facebookprofil)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS