Kortnytt

Toppkarakter til studieprogram på NMBU

Publisert

Globale utviklingsstudier ved NMBU får toppkarakter av internasjonal komite. Studieprogrammet Global Development Studies ved NMBU blitt akkreditert av European Association of Development Research and Training (EADI).

EADI er det ledende europeiske nettverket innen utviklingsstudier med mer enn 100 medlemsinstitusjoner.

Studieprogrammet Global Development Studies tilbys på NMBUs Institutt for internasjonale studier, Noragric, Fakultet for landskap og samfunn.

Morten Jerven, NMBU.
Morten Jerven, NMBU.

— I Norge finnes det mange studietilbud innenfor utviklingsstudier, men ingen andre er akkreditert av EADI. En slik annerkjennelse er derfor en stor begivenhet for oss, studentene og universitetet som helhet, sier Morten Jerven, som leder studieprogrammet, i følge en nyhetsmelding på NMBU sine nettsider.

I evalueringen fremhever EADI blant annet at det administrative og vitenskapelige personalet er av høy kvalitet.

— Vi har lite midlertidighet med folk i faste stillinger som jobber med programmet, og som samtidig har en veldig aktiv forskningsagenda. Det gjør at studiet er grunnet i forskning og er av god kvalitet, forteller Jerven.

Også utdanningens tverrfaglige grunnlag, som innebærer fagdisipliner innen miljø- og samfunnsvitenskap, er blant styrkene til studieprogrammet.

— Samtidig er vi svært glade for at komiteen bekrefter at vi har studenter med engasjement, som er kritiske og analytiske, og som trives på studiet, sier Jerven.

(Eva Tønnessen / Khrono)

Kortnytt
Powered by Labrador CMS