Tone Tellevik Dahl. Tidligere byråd, nå tilbake som universitetsansatt. Foto: Sturlason/ Oslo kommune
Tone Tellevik Dahl. Tidligere byråd, nå tilbake som universitetsansatt. Foto: Sturlason/ Oslo kommune

Tone Tellevik Dahl tilbake til Universi­tet­et i Oslo: — Tilbake til moderskipet

Folk. Begynner ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, etter flere år som politiker.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tone Tellevik Dahl begynner i en seniorrådgiverstilling ved Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet. Hun blir rådgiver for dekanatet ved fakultetet, med Morten Dæhlen i spissen.

Dahl jobbet i mange år som administrativt ansatt ved Universitetet i Oslo før hun ble fulltidspolitiker for Arbeiderpartiet. Hun jobbet blant annet ved Institutt for informatikk og som administrativ leder ved Institutt for biologi.

— Det er er som å komme tilbake til moderskipet: Norges desidert beste universitet, ut fra objektive kriterier, og Nord-Europas beste realfag- og teknologifakultet. Det var her jeg studerte, ble studentpolitiker, fikk min første jobb og gjorde karriere, sier Tone Tellevik Dahl til Khrono.

I 2007 ble Dahl politiker på fulltid og valgt inn i bystyret i Oslo. Fra 2015 var hun byråd for oppvekst og kunnskap i hovedstaden, og fra desember 2018 og fram til lokalvalget i høst var hun byråd for eldre, helse og arbeid.

— Selv om mye har skjedd på de 12 årene jeg har vært i permisjon, så er mye kjent også. Sånn skal et universitet være. I stadig utvikling, men gjenkjennbart. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye oppgaver som skal bidra til at «matnat »får realisert sine ambisiøse mål, sier Dahl.

Som rådgiver vil Dahl blant annet rådgi fakultetsledelsen i strategi for utadrettet virksomhet.

— For å kunne jobbe med perspektiver knyttet til bærekraft, konvergens og dannelse, må vi samarbeide tett med næringsliv og offentlig sektor. Det skal jeg prøve å legge til rette for sammen med mange gode kollegaer.

Powered by Labrador CMS