To millioner ekstra til rekruttering av lærere i Nord

Publisert
Statsråd Nybø drysser nye millioner over universitetene i Nord for å øke rekrutteringen av kvalifiserte lærere. Foto: Siri Øverland Eriksen
Statsråd Nybø drysser nye millioner over universitetene i Nord for å øke rekrutteringen av kvalifiserte lærere. Foto: Siri Øverland Eriksen

Ferske tall viser at andelen kvalifiserte lærere øker, men fortsatt er det tilsatt 590 personer i undervisningsstillinger i Nordland, Troms og Finnmark uten godkjent utdanning.

For å støtte opp om arbeidet som Nord universitet og UiT – Norges arktiske universitet gjør for å rekruttere flere til læreryrket, får de en million kroner hver. Det skriver Kunnskapsdepartementet i en pressemelding.

— Alle elever skal møte kvalifiserte lærere. På den måten ruster vi dem for å møte morgendagens utfordringer. De ekstra pengene skal gå til økt rekruttering til norske og samiske grunnskolelærerutdanninger for trinn 1–7, og til at studentene velger samisk og kvensk som del av utdanningen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø (V) i pressemeldingen.

I tillegg skal pengene bidra til en forsøksordning med et tilrettelagt studieløp for å få ukvalifiserte lærere til å fullføre utdanningen.

Forsøksordningen ved UiT og Nord universitet som startet opp høsten 2019, er for de som har begynt på, men ikke fullført hele lærerutdanningen. Om lag 50 personer er nå i gang med å kvalifisere seg som lærere gjennom denne ordningen.

(Ragnhild Vartdal / Khrono)

Powered by Labrador CMS